Poišči prijatelje na faksu

Včasih je bilo spoznavanje novih ljudi zelo samoumevno in preprosto – spoprijateljila si se s tistimi vrstniki, s katerimi ste bili v šoli, vrtcu ali na ulici 'prisiljeni' dneve preživljati skupaj. Na faksu pa so tvoje možnosti skorajda neskončne, svojo družbo pa lahko skoraj izbiraš z menija. To seveda pomeni tudi malce več akcije!

18. 9. 2013

Ne bodi sramežljiva in pristopi do simpatičnega sošolca ali sošolke, ki se ti zdi na videz prijeten. Presenečena bi bila, koliko brucev potihoma upa, da jih kdo ogovori. Nič lažjega, samo šest črk za začetek potrebuješ: ŽIVIJO!

... v predavalnicah

Prvi dan poklepetaj s čim več ljudmi. Hitro se bodo ustvarile prijateljske skupine in potem boš nekoliko teže prodrla vanje. Že na podlagi prvih vtisov boš hitro začutila, kateri ljudje ti najbolj ustrezajo. Kdo ve, morda boste že konec semestra neločljivi prijatelji.

Pomembno je, da se z novimi znanci družiš tudi zunaj predavalnic. Povabi jih na kavo ali na večerno druženje. Tako se boste bolje spoznali, pogovor pa ne bo omejen le na teme, ki se tičejo študija. Na Facebooku lahko preveriš, koliko skupnih prijateljev imate, ali celo ustvariš skupino in jih povabiš h klepetu.

Če se ti po predavanjih zgodi, da moraš profesorja nujno nekaj vprašati, tebi pa je malce nerodno, lahko prosiš kolegico, ali bi želela iti s tabo. Opravili bosta dolžnost, po govorilnih urah pa lahko poklepetata še na kosilu.

... na zabavi

Če nimaš pojma, o čem bi na zabavi govorila (seveda nočeš sredi zabave omeniti skupnega profesorja in izpasti kot piflarka), pohvali obleko sogovornice in jo vprašaj za modni nasvet. To bo sprostilo vzdušje, saj ljudje na splošno radi govorimo o sebi.

Omeni glasbo, ki se predvaja. Je dobra, zanič ali prepogosto predvajana? Ni pomembno, ali imata z novim znancem enak glasbeni okus, boš pa tako izvedela kaj novega o osebi, s katero klepetaš.

'Minglaj' med sošolci in se ne zadržuj le pri eni skupini. Slabo se boš počutila kot privesek, drugi pa bodo dobili občutek, da si nedostopna.

Fotografiraj novo ekipico in fotografijo deli na družabnih omrežjih, kjer lahko označiš nove prijatelje. To vas bo še dodatno povezalo.

Kako ne osvajati fantov

Čeprav si novega sošolca že pred prihodom na faks preverila na Facebooku, mu nikar ne omenjaj podatkov, ki si jih o njem našla na spletu.

Pripravila: Anamarija Lukovac

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri