Pohod za hrano v Sloveniji

V nedeljo, 6. junija, bo potekal že tretji Pohod za hrano v Sloveniji. Namen pohoda je osveščanje javnosti o svetovnem problemu otroške lakote ter podhranjenosti.

31. 5. 2010

V Sloveniji pohod organizirata Združenje Gibanje za pravičnost in razvoj in družba TNT Express Worldwide d.o.o. Udeleženci Pohoda za hrano se bodo že tretjič pridružili več kot 300.000 pohodnikom na 210 lokacijah po vsem svetu v boju proti lakoti.

Za pravično delitev dobrin

V nedeljo ob 12.30 uri se bodo pohodniki zbrali na Jakopičevem sprehajališču in se odpravili po trasi od Jakopičevega sprehajališča po Čopovi ulici do Tromostovja in vse do Šuštarskega mostu ter nazaj, saj se bo pohod zaključil na Jakopičevem sprehajališču. Ob zaključku se bo odvil kratek glasbeno - kulturni program, ki ga bo popestril voditelj Davor Božič, pevec Jani Kovačič in drugi.

Na lokaciji prireditve bo tudi na ogled razstava društva SHARE Slovenija z naslovom Pravična delitev dobrin bo rešila svet.

Brez otroške lakote do 2015

Pohod za hrano poteka po celem svetu s sloganom 'Končajmo lakoto – nahranimo svet' z enotnim ciljem končati otroško lakoto do leta 2015. Glavni organizator dogodka je organizacija Svetovni program za hrano (World Food Programme - WFP), ki deluje znotraj organizacije Združenih narodov. WFP je namreč največja humanitarna organizacija na svetu, ki se bojuje s svetovno lakoto.

V letu 2010 bodo hrano dostavili 90 milijonom ljudem v 73 državah. V sami izvedbi dogodka pa jo podpirajo tudi korporativni parterji, med katerimi je tudi TNT Express Worldwide.

Vabljeni vsi, ki jim ni vseeno

Vsak posameznik se lahko s svojo prisotnostjo na dogodku bori proti lakoti in pripomore slovenskim socialno šibkejšim družinam do osnovnih živil. V Sloveniji tovrsten dogodek prirejajo že tretjič in odziv je vsako leto večji in odmevnejši. Dogodek podpirajo tudi znani slovenski kulturniki in glasbeniki kot tudi diplomatski predstavniki.

V park Tivoli so tako vabljeni vsi posamezniki, ki se zavedajo problematike in želijo premakniti trenutno dogajanje na bolje.