Pohajkuj, uživaj, raziskuj

V najbolj svetlečem delu leta se naužij bleščečega snega in veselega vzdušja.

9. 12. 2010

Svetlikajoče božične tržnice

Obišči vsaj eno pri ‘sosedih’ in ne  pozabi drsalk – večina ‘božičnih’ mest ima zunanja drsališča, odeta v praznično vzdušje.

  • Budimpešta žari v enem najboljših božičnih sejmov v Evropi, najbolj pestro je na trgu Vörösmarty in okolici  v središču Pešte.
  • Dunaj - Ne zaobidi tržnice ob Mumoku, kjer glasbo vrtijo didžeji, celo kuhanček ima sodobnejši in mladostnejši okus …
  • Malmö - Na praznik sv. Lucije 13. decembra se Skandinavci poslavljajo od sonca in se pripravijo na dolgo obdobje teme.
  • Gradec se je spremenil v pravljično božično mesto, ki poje o božiču, žari od pričakovanj in svetlečih luči.
  • London - V Hyde parku se dogaja največ, a ne spreglej tudi manjših tržnic.
  • München - Med 30 tržnicami si  vzemi dovolj časa za božično mestece Theresienwiese.
  • Praga je za božič čista pravljica. Največji tržnici sta na starem trgu in trgu Wenceslav.

Postavi si iglu in v njem prespi

V sanjski zimski pokrajini Gesäuse si lahko zgradiš lastni ‘hotel’, v njem prenočiš ter preživiš divjo noč v osupljivi tišini in spokojnosti. Opremljena s krpljami in vrhunsko opremo boš najprej skupaj z drugimi avanturisti in izkušenimi vodniki poiskala primerno mesto za svoje nočno bivanje in tam postavila snežni iglu, zatem pa se zasluženo predala dobrotam s tabornega ognja. Naslednje jutro te čaka močan zajtrk v udobni gorski koči.(www.natur-bewegung.at)

Nesreča ne počiva

Žal tudi na sanjskih potovanjih ne, nikakor pa ne na norih novoletnih zabavah. Pred potovanji se zato vedno zavaruj, tudi najmanjša vsota, ki bo v primerjavi s katerimkoli potovanjem zelo majhen strošek, ti bo zagotovila nujne standardne zdravstvene in druge storitve v tujini. Zavarovanje pri nekaterih zavarovalnicah je še cenejše, če se vas zavaruje več skupaj.

Zbrala in uredila Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri