Pogosto slišiš, da si pretirano ČUSTVENA? Poglej, zakaj je to tvoja PREDNOST

Ko ti naslednjič nekdo reče, da si preveč občutljiva oziroma čustvena, mu pokaži tole!

Pogosto slišiš, da si pretirano ČUSTVENA? Poglej, zakaj je to tvoja PREDNOST (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2019

Ne glede na to, kaj si vse svoje življenje poslušala, je občutljivost oziroma (pretirana) čustvenost pravi dar! Besedo "čustven" danes namreč pogosto uporabimo z namenom, da bi nekoga užalili zaradi njegove občutljivosti za številne stvari.

Če jočeš od sreče, si čustvena. Če poveš (četudi na zdrav način), da te nekaj moti, si občutljiva. Če tvoji hormoni norijo in si en dan pač malo slabše volje, si čustvena IN občutljiva.

Naj ti povemo nekaj, kar nasprotuje vsemu, kar so ti ljudje (najverjetneje) kadarkoli rekli. Čustvenost in občutljivost sta zelo, zelo dobri lastnosti. To je dar. Tvoja zmožnost empatije, sočutja in dovzetnosti za situacije drugih (pa tudi svojih), je resničen dar, ki ga mnogi ljudje nimajo, zaradi česar ga tudi ne razumejo.

Nikoli ne dovoli, da te negativnost nekoga, ki tvojega daru ne razume, potre. Vsi kdaj pa kdaj kritiziramo nekaj, kar nam ni poznano: nekaj, kar je drugače.

A bodi ponosna na to, da si prav ti prejela ta dar, saj si ga prejela z namenom in ga boš znala uporabiti kar se da najbolje, da boš nekoč, na nek način, naredila spremembo.

Namen tega daru je, da ga uporabiš. Lahko se zgodi, da boš ravno zaradi tega nekomu premenila življenje. Morda boš prav ti edina oseba, ki si bo vzela nekoliko več časa in prisluhnila težavam nekoga, medtem ko mu bodo vsi ostali obrnili hrbet.

V svetu, kjer se vse vrti okoli bogastva in kariere, boš morda prav ti ena izmed redkih, ki se odloči svoj čas donirati v zameno za nič. Morda boš prav ti prva prijateljica, na katero bo nekdo pomislil, ko bo imel dobre novice – preprosto zato, ker bo vedel, da boš neizmerno srečna zanj. Morda boš prav ti neverjetna mama, ki "porabi preveč časa" za skrb in vzgojo svojih čudovitih otrok, ki bodo nekoč spremenili svet.

Da imaš zmožnost občutiti vse z vsakim delom svoje biti, je resnično čudovita stvar. Ljubiš močneje. Smeješ se močneje. Čutiš močneje. Kako imenitno!

Si lahko predstavljaš, da bi bila popolno nasprotje teh stvari? Neobčutljiva in nečustvena? Oboje je nezdravo, kaj šele zadovoljujoče, in nobena od teh lastnosti te ne bo pripeljala tja, kjer se splača v življenju biti.

Samo predstavljaj si, koliko bogatejše je tvoje življenje, ker ljubiš tako močno.

Morda to pomeni tudi večjo bolečino v srcu, a vendar je nagrada vedno vredna tveganja. Predstavljaj si, koliko bogatejše je tvoje življenje, ker "preveč" ceniš lepoto, ki ga prinaša preprost sončni zahod. Predstavljaj si, koliko bogatejše je tvoje življenje, ker se te dotakne nauk zgodbe nekoga drugega.

Sprejmi vsak delček sebe in bodi 100 % takšna, kot si.

So ljudje, ki bodo kritizirali velikost tvojega srca. Naj se ti kar smilijo. So ljudje, ki niso iskreni. In so tisti, ki radi manipulirajo. So ljudje, ki so naravnost zlobni. A edina stvar, ki se ti jo takšni ljudje spomnijo reči, da bi te potrli, je "ti čutiš preveč". Hmm ...

Po predlogi Jennifer VerMeulen

Preberi še: Haha! Preveri, kaj je PRAVI razlog, da se moški BOJIJO pametnih žensk

Priporočamo tudi: "Vedela sem, da se ne bi smela poročiti z njim, pa sem to vseeno storila ..."