Poglej si bazen na Hrvaškem, za katerega pravijo, da je najlepši na svetu (+kje se nahaja)

Jooooj, če je tudi tebi noro vroče, potem bodo fotke tega bazena v tebi prižgale neustavljivo željo, da bi ta trenutek skočila vanj. 

Poglej si bazen na Hrvaškem, za katerega pravijo, da je najlepši na svetu (+kje se nahaja) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2022

Ta prelepi kamniti bazen je del hotela Excelsior v Dubrovniku. Hotel je poznani simbol razkošja in se nahaja v razkošni nekdanji kraljevi vili, ki je bila zgrajena leta 1913 in se nahaja v neposredni bližini znamenitega srednjeveškega mestnega obzidja, ki v mesto privablja turiste.

Poglej si ga tukaj:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timotej 🇭🇷 (@timotej)

Hotel je gostil številne ugledne goste, kot so kraljica Elizabeta II., Elizabeth Taylor, Orson Wells, Margaret Thatcher, Sophia Loren, Sir Roger Moore in še številni drugi. 

Kdo si ne bi želel prespati v hotelu, ki je gostil Jamesa Bonda?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriatic Luxury Hotels (@adriaticluxuryhotels)

Čeprav je hotel zelo razkošen, ki svojim gostom ponuja številne bisere, pa posebno pozornost na družbenih omrežjih to poletje priteguje prav njegov kamniti bazen.

Hotel se nahaja tik ob morju in zato lahko vsi gostje zlahka pridejo do kamnite plaže, ki se nahaja ob njegovem vznožju. Prav tam pa se nahaja tudi ta kamniti bazen, ki je napolnjen z morsko vodo in zgleda kot bazen iz starega Rima.

Je pravokotne oblike, obdan z debelimi kamnitimi bloki z luknjami, skozi katere vstopa morska voda, nanj pa se naslanjajo veliki kamni, ki izhajajo iz morja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simon & Jen (@theseptemberchronicles)

Bazen, ki je čudo narave in sposobnega arhitekta, je tako zares pravi biser, ki še dodatno lepša hrvaško obalo in predstavlja eno izmed njenih skritih znamenitosti. 

Povzeto po hudo.com

Preberi še: 13 hrvaških najlepših plaž, ki jih boš želela obiskati TO poletje (popolne tudi za družinice 😍)

Priporočamo tudi: Izlet: 5 ČUDOVITIH slovenskih jezer (ne vključuje Blejskega in Bohinjskega jezera)