Podaj svojo dlan za Anino zvezdico

Kaj imajo skupnega Spar Slovenija, Anina zvezdica in EuroBasket 2013? Po novem predvsem dobrodelno akcijo 'Podaj svojo dlan'.

27. 8. 2013

Izjemno uspešna dobrodelna akcija 'Podaj svojo dlan', ki jo je podjetje Spar Slovenija v začetku poletja organiziralo z zavodom Anina zvezdica, bo v septembru ponovno zaživela v sodelovanju z EuroBasketom 2013.

Tako se bo v septembru, ko bo cela Slovenija utripala v košarkarskem vzdušju in dihala skupaj z našimi košarkarji, odvila nova dobrodelna akcija zbiranja hrane za socialne ogrožene.

Ker košarka v slovenskem prostoru nosi prav posebno povezovalno moč in ker športni duh z ljubeznijo utripa v srcih ljudi, se je tudi EuroBasket 2013 odločil podpreti akcijo. Podpredsednik KZS ter ambasador EuroBasketa 2013 in dobrodelne akcije Rašo Nesterović:

"Tudi športniki vedno z veseljem pomagamo, zato mi je v čast, da sem ambasador te dobrodelne akcije."

Generalni direktor podjetja Spar Slovenija mag. Igor Mervič sporoča, da se bodo ponovno aktivno vključili v dobrodelno akcijo:

"Z veseljem sodelujemo z zavodom Anina Zvezdica in podpiramo njihove projekte. Tokrat smo se odločili, da zavodu podarimo toliko paketov hrane, kolikor vozičkov hrane bodo tekom akcije zbrali naši kupci. Nadejamo se, da bomo skupaj zagotovili čim več osnovnih dobrin za socialno ogrožene družine."

Tudi Ana Lukner, ustanoviteljica zavoda Anina zvezdica, je ob skorajšnjem začetku akcije optimistična:

"Že v junijski akciji 'Podaj svojo dlan' so kupci v trgovinah Spar in Interspar dokazali, da so v težkih situacijah pripravljeni priskočiti na pomoč. Hvala vsem, ki se nam boste pridružili tudi tokrat!"

Tako Anina zvezdica kot Spar Slovenija in EuroBasket 2013 se iskreno zahvaljujejo vsem, ki bodo od 1. septembra do 30. septembra poiskali označen nakupovalni voziček in skupaj pomagali pomoči potrebnim družinam.