Počuti se seksi v svoji koži

Ne glede na to, kakšen tip postave imaš, se zmeraj najde pravo oblačilo, ki prikrije pomanjkljivost ali dve in zaradi katerega boš tudi ti videti seksi. Najprej pa se moraš seveda dobro počutiti v svoji koži. Naj ti pri tem pomagajo naslednji nasveti.

29. 5. 2008

1. Obline za polizat

Za samozavest

Hvala bogu za Beyoncé in Scarlett Johan­sson. Kajti prav njima se imamo zahvaliti, da je postava peščene ure spet postala priljubljena. Sicer pa bi tako ali tako večina moških rekla, da je to njihova najljubša ženska postava.

Raziskave so namreč pokazale, da moški nimajo prav nič proti, če je na njihovih ženskah nekaj več mesa. Če te to ne potolaži, naj te pomiri vsaj dejstvo, da so nekatere ženske pripravljene plačati na tisoče dolarjev, da bi dobile umetne prsi in zaobljeno zadnjico, skratka stvari, s katerimi je tebe obdarovala mati narava.

>

>In še nekaj: namesto besede ‘debela’, od zdaj uporabljaj besedo ‘zaobljena’, in tako se boš laže začela zavedati, kako seksi si v resnici.

Za popoln videz

Oblačila temnih barv so po besedah naše stilistke Maje Možic prav gotovo tvoja najboljša izbira, saj “skrijejo velike boke in prsi.’’ Kar se tiče krojev in vrst oblačil, Maja priporoča “elastične obleke, ki poudarijo obline in ozek pas, in puloverje na V-izrez, ki optično podaljšajo in zožijo. Če nočeš poudariti oblin, izberi ‘punčkast’ kroj obleke, ki je rezana pod prsmi in prosto pade.

Tudi črte lahko postavo zožijo, če so seveda navpične. Če pa bi ženstveno postavo še poudarila, izberi rožast vzorec, ki kar kliče po poudarjenih ženskih oblinah.’’

Gola

Katerokoli moško revijo boš odprla, boš v njej zagledala ženske z oblinami. Moške namreč privlačijo vse ženske postave, ampak o tvoji zagotovo sanjarijo največ. Zato o svojih oblinah ne razmišljaj kot o pomanjkljivostih in ne seciraj vsakega dela svojega telesa posebej. Sploh pa naj pri vsem tem pomaga naslednje neizpodbitno dejstvo: Ženske smo vedno najbolj kritične do sebe, moški pa se prav malo zmenijo za malenkosti, kakršna je celulit.

2. Športna in čvrsta

Za samozavest

Morda včasih ob pogledu na svoja široka ramena in mišičasta stegna težko verjameš, da si prava srečnica, kar se genov tiče, ampak vseeno ne moreš reči, da nisi hvaležna, da si prav zahvaljujoč svojim močnim oblinam sposobna veliko dlje dvigovati uteži in brez posebnih naporov preteči deset kilometrov.

Včasih je svoje telo pač veliko bolje ocenjevati in spoštovati glede na to, kaj zmore, kot pa glede na to, kakšno je videti na pogled. In zapomni si: atletsko telo je gibčno in močno, in prav zato izredno privlačno.

Za popoln videz

“Pri tej postavi je treba poudariti pas, ki optično pou­dari obline. Oblačila naj imajo poudarek bolj na kroju in detajlih, in ne toliko na barvi,’’ pravi Maja Možic. Zato izberi bluzo z volančki, napihnjenimi rokavi, krilo na volančke, nabrano v pasu ali na balon. Oblačila polepšaj tudi z modnimi ali potiskanimi dodatki.

“K obleki dodaj pas, ki naj bo širok in opazen. Najprimernejši vzorec pa so seveda cvetlice, saj pou­darijo ženstvenost,’’ svetuje Maja. Po njenih besedah lahko izbiraš tudi med voluminoznimi kroji in vzorci, ki oblikujejo ženstvene linije. Zagotovo pa v tvoji omari ne smejo manjkati kakšen kos s čipkastim detajlom in visoki elegantni čevlji s peto.

Gola

Športna telesa so videti najbolje prav takrat, ko so gola. To pa zato, ker so mišice najbolj izražene in seksi takrat, ko jih ne prikrivajo kosi obleke. Zato si večkrat privošči bolj razgaljene verzije oblačil.

Poleg tega pa – bolj ko boš telovadila, manj polno in neprivlačno se boš počutila. In še ena od bolj dobrodošlih strani telovadbe: glede na to, da telovadiš v kratkih in oprijetih športnih hlačkah in majčkah brez rokavov, si že med vadbo tako rekoč gola!

3. Majhna in drobna

Za samozavest

Vitka postava z majhnim oprsjem ima mladosten, igriv in energičen videz. Ne glede na to, koliko si stara, boš vedno videti mladostna in polna življenja. Poleg tega imaš to srečo, da je na tvojem telesu prav vsako oblačilo videti fantastično, in prav zato imajo modni oblikovalci najraje manekenke s postavo, s kakršno se lahko pohvališ tudi ti.

Majhne prsi so na deški postavi namreč videti naravnost popolne, saj so v sorazmerju s preostalimi deli telesa, sorazmerja pa so izredno privlačna.

Za popoln videz

“Pri tej postavi je največja težava velikost, zato naj bo dolžina kril in oblek čim krajša, da bodo noge videti daljše,’’ pravi stilistka Maja. Ko boš torej kupovala poletno kolekcijo, se osredotoči predvsem na kratka krila in mini obleke.

“Drugače pa lahko oblečeš vse od navadnih majčk na naramnice ali brez do voluminoznih oblek. Pazi le, da so kratke,’’ svetuje Maja. Ker so majhna in drobna dekleta po navadi tudi izredno ljubka, moraš včasih poudariti tudi svojo avtoritativno plat. To boš dosegla predvsem s pokončno držo, ki bo izbočila tvoje prsi in poudarila tvoj obraz.

Gola

Moški ljubijo oprsja in pika. Velike, majhne, okrogle, nepopolne … kakršnekoli že so, radi bi se jih dotaknili in jih ljubkovali. Prav zato spolna zadovoljitev tvojega izvoljenca nima čisto nobene zveze z velikostjo ali obliko tvojih dojk.

Pravzaprav ima mnogo moških raje tvoje majhno telesce, saj jih tvoja delikatnost zelo vzburja, poleg tega pa se ob tvojem drobnem telesu počutijo toliko močnejši in toliko bolj sposobni, da te zaščitijo.

4. Močnejša v bokih

Za samozavest

Najboljši nasvet za ženske s hruškasto postavo (širša zadnjica in ožji zgornji del) je, da poudarijo del telesa, ki jim je najljubši. To so lahko ljubka stopala, elegantno dolg vrat ali pa morda ozek pas.

Vsaka ženska ima kakšen del telesa, ki je veliko lepši od drugih, a ga vsaka žal ne zna poudariti, saj se vse raje obremenjujemo s tistimi deli, ki nam niso všeč.

Toda pomisli: če bi tudi pri sebi najprej opazila lepe stvari, tako kot jih pri drugih, bi se gotovo bolje počutila v svoji koži. Če se boš naučila sprejeti komplimente drugih, se lahko tudi sama osredotočiš na pozitivno. In ko ti bo kdo naslednjič naklonil kompliment, ne zamahni z roko, temveč ga sprejmi in s tem pokaži, da si zadovoljna sama s seboj.

Za popoln videz

“Dekleta s širokimi boki naj izberejo bolj temen spodnji del, na primer hlače s širokimi hlačnicami ali krilo na A, pri izbiri zgornjega dela pa naj pustijo domišljiji prosto pot. Naj poudarijo tisto, kar je vredno poudariti,’’ pravi naša stilistka.

Pristajajo ti globoki dekolteji, topi z golimi rameni ali na eno ramo, vsekakor pa vsi puloverji, ki so izrazito seksi. Maja dodaja: “Obleke naj bodo pri prsih podložene, da bo postava bolj skladna in da jo bolj približamo postavi peščene ure, kroj pa naj prosto pade. Pomembno je tudi, da je pas nameščen čim više. Pozornost na zgornji del lahko pritegneš tudi z opaznim nakitom.’’

Gola

Najprej se moraš navaditi na obliko in videz svojega telesa. Večini ljudi je njihov obraz namreč všeč prav zato, ker ga vsak dan gledajo v ogledalu. Zakaj ne bi bilo tako tudi s telesi? Če boš svoje telo pogosto ogledo­vala v ogledalu, ga boš sprejela veliko laže, kot če se boš izogibala pogledu nanj.

Sicer pa se zelo motiš, če misliš, da ženske s poudarjenimi boki moškim niso všeč. Všeč so jim prav zato, ker so boki znamenje plodnosti.

Janka Menart