Pobeg iz mesta: S kolesom v naravo!

Kolesarjenje je šport z vetrom v laseh in odlična motivacija za vse, ki jim raziskovalni duh ne da miru – izberi lokacijo, ki bi jo rada raziskala ... do nje se lahko s kolesom pripeljeta tudi na vlaku.

Pobegni iz mesta s kolesom. (foto: Shutterstock) Shutterstock
12. 5. 2012

Na zemljevidu poišči pot

Pot v bližnji ali daljni okolici (če imaš gors­ko kolo, je smiselno imeti ali velik avto ali prtljažnik za kolesa). Če se le da, najdi krožno pot, tako da boš čim več videla in da vožnja ne bo postala dolgočasna. Če si začetnica, poišči lahko pot, ne predolgo in s preveč klanci. Poskrbi tudi za varnost (čelada, rokavice) in udobje (kolesarske hlače).

Telefon spada med obvezno opremo

Vedno ga imej s seboj, čeprav boš v odročnih krajih lahko nedosegljiva.

Bodi pripravljena na vremenske spremembe

Zato imej s seboj tako anorak kot sončno kremo, saj te lahko ob daljšem kolesarjenju prav nadležno opeče. In ne ostani brez tekočine ter energetske ploščice, da si boš lahko hitro povrnila moč, če je bo začelo zmanjkovati.

Kolo po 'tvoji zadnjici'

Izberi si kolo ki bo ustrezalo tudi tvoji zadnjici. Sedež na kolesu ni zanemarljiv, saj te lahko ožuli in ti vzame veselje do kolesarjenja.

Več na aktivni.si.

Besedilo: Petra Arula, foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri