Plesno obarvani vikend

V Rogaški Slatini se bodo ta konec tedna zvrstile tri pomembne plesne prireditve.

12. 3. 2010

Od petka do nedelje se boš lahko zavrtela v ritmih salse na 5. Salsacongressu, si ogledala Državno prvenstvo v latinsko-ameriških plesih, ali pa obiskala festival Feel the Dance, na katerem bodo poučevali številne plesne zvrsti.

Salsamanija

Na Salsacongressu te čakajo delavnice salse, njenih podzvrsti in izpeljank, kajti na kongres prihajajo zveneča plesna imena. Med več kot 20 učitelji bodo tudi:

  • Katarina Venturini, večkratna plesna svetovna prvakinja in prejemnica odlikovanja Reda za zasluge predsednika republike,
  • Tina Mayer, ki smo jo čez lužo videli v popularnih ameriških oddajah „So you think you can dance“ in „Dancing with the stars“,
  • Esteban Isnardi, ki je sodeloval z ikono salse Ibrahimom Ferrerom.

Začuti ples

Festival Feel the Dance je primeren za popolne začetnice in stare plesne mačke, naučila se boš lahko cheerdance, zumbo, Lupit pole dance, hiphop, modern, družabne in orientalske plese, argentinski tango, flamenko, step in jazz 'n' theatre. V nedeljo bo v okviru Festivala Feel the dance potekalo tudi tekmovanje v vseh navedenih zvrsteh, med drugim pa bo prvič v Sloveniji potekalo tekmovanje v Lupit pole dance oz. plesu ob drogu.

Kdo bo državni prvak?

Plesna šola Rolly je organizator prestižnega Državnega prvenstva v latinsko-ameriških plesih 2010, ki bo v soboto potekalo v športni dvorani II. Osnovne šole Rogaška Slatina. Za najboljše uvrstitve se bo potegovalo preko 100 najboljših slovenskih parov v sedmih starostnih kategorijah.