Pismo bralke: Zakaj me fant nenadoma ignorira?

Bralka se je znašla v stiski po tem, ko je njen fant nenadoma prekinil stike z njo. Svetuje ji partnerska svetovalka Melita Kuhar. 

Pismo bralke: Zakaj me fant nenadoma ignorira? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2016

Vprašanje bralke

Imam eno vprašanje, sem zbegana. Ne vem, kaj sem naredila narobe oziroma napisala, da me je fant kar z danes na jutri začel ignorirati oziroma je prekinil stike z mano. Ne razumem tega in mi je zelo hudo.

Bi lažje razumela, če bi mi povedal, kaj je narobe, pa mi ne odgovarja, niti se ne javi na moj klic. Drugače sva se pa zelo ujela in sem imela občutek, da me ima rad in da se ima fino, ko je z mano. Zakaj zdaj naenkrat to??

Odgovor Melite Kuhar

Zakaj vas je fant naenkrat začel ignorirati? Tega ne morem vedeti, ker ne vem, kaj se mu plete po glavi. Razlogov je lahko mnogo, bi vam pa svetovala, da se ne ustrašite in ne "zmrznete", temveč ga prosite za čas in za pogovor. Povejte mu iskreno, da ste opazili spremembo v njegovem vedenju, da vas to boli, da želite vedeti, kaj se je v njemu spremenilo, da je prišlo do te ignorance - izhajajte zgolj iz svojega stališča in prizadetosti ter skrbi in nikar ga ne napadajte ali žalite. Ne, zrelo in odraslo skušajte skomunicirati z njim, kaj se dogaja v njegovi glavi in v njegovem srčku. Če se ne odzove na vaš klic, napišite sporočilo ali mail, to bo zagotovo prebral. Kako bo reagiral, pa ne morem vedeti. Tega nihče ne ve.

Dajte vse od sebe, ko se dobita za pogovor: da ga skušate razumeti, da vam lahko zaupa, kaj se je spremenilo in da ste prepričani, da skupaj zmoreta tudi partnerske krizice prebroditi in biti srečna naprej. Veste, partnerski odnos je treba negovati, trdo delati za njega, da sta oba partnerja v njem mirna in ljubljena, zadovoljna in srečna. Za to se je potrebno pogovarjati, biti iskreni in nenasilni. Kaj se je spremenilo v fantovem dojemanju vajine zveze, pa ve samo on.

Če se odločite za korenito oplemenitenje vajinega partnerskega odnosa, ste seveda vi ali oba vabljena na pogovor v mojo Svetovalnico.

Svetovalka za partnerski odnos in vzgojo otrok Melita Kuhar vodi projekt Svetovalnica, slediš ji lahko tudi na Facebooku ali jo pokličeš na 031 666 168. Če imaš zanjo vprašanje, ji piši na info@svetovalnica.si