Pazljivo! Po spletu kroži zlonamerno Google+ lažno vabilo!

Ko je na spletu neka stvar popularna, se rado zgodi, da jo kiberkriminalci spretno uporabijo za okužbe radovednih uporabnikov.

14. 7. 2011

In tako je tudi v primeru trenutne Google+ manije!

Spletni nepridipravi so namreč že pričeli s pošiljanjem lažnih vabil za Google+ s povezami, ki vodijo do zlonamernih programov, natančneje do bančnega trojanca.

V začetku julija je Kaspersky Lab zaznal eno izmed njih, ki cilja na portugalsko govoreče uporabnike. Lažno vabilo vsebuje povezavo, ki vodi na domeno google****.redirectme.net. Ko uporabnik vstopi na omenjeno domeno, je preusmerjen do zelo pogoste .cmd datoteke brazilskega bančnega trojanca, ki gostuje na Dropboxu.

Pri tem je zanimivo, da druga povezava v sporočilu vodi do aplikacije za vabila, ki gostuje v Googlovih Dokumentih. Sporočilo vsebuje povezavo 'pošlji vabilo svojim prijateljem', v resnici pa gre za lažno aplikacijo, ki zbira imena in elektronske poštne naslove novih žrtev.

Kaspersky Lab je o zlonamernih datotekah in lažni spletni aplikaciji že obvestil ekipo Dropboxa in Googla.

Potrpljenje!

Če bi se rada pridružila omrežju Google+, ti v Kaspersky Labu svetuje potrpežljivost; ne zaupaj kar tako in na slepo vsakemu domnevnemu povabilu, ki se znajdejo v tvojem e-poštnem predalu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri