Otvoritev fotografske instalacije '1911 Dan žensk 2011'

Ob 100. obletnici mednarodnega dneva žensk si vljudno vabljena na otvoritev fotografske instalacije '1911 Dan žensk 2011', ki bo danes, v petek, 11. marca, ob 12.30 v atriju Hiše Evropske unije, Breg 14, Ljubljana.

11. 3. 2011

Fotografska instalacija bo na ogled od 11. marca do 1. aprila, vsak dan med 10. in 18. uro v Hiši Evropske unije, Breg 14, Ljubljana.

Fotografska instalacija kuratorja Jurija Puca prikazuje dvojnost ženskega lika v preteklosti in sedanjosti. Združuje ženske ikone z anonimnimi intimnimi portreti ženske v sodobni družbi. Eden od avtorjev portretov je tudi Simon Chang, ki je na letošnjem natečaju za najboljši fotoreporterski izdelek SPP (Slovenian Press Photo) prejel dve glavni nagradi.

Postavitev bodo otvorili podpredsednik Evropskega parlamenta Stavros Lambrinidis in evropska poslanca iz Slovenije Ivo Vajgl in Jelko Kacin. Pozdravne besede bo prispeval tudi v.d. vodje predstavništva Evropske komisije v Sloveniji g. Andrej Beloglavec.

Debata mladih

V petek, 11. marca, bo med 11. in 12.30 uro v konferenčni dvorani Hiše EU potekla tudi debata mladih s Kitajske, Tajske, Litve in Slovenije s podpredsednikom EP Stavrosom Lambrinidisom in sicer v okviru projekta 'Razpravljaj, razumi ... spremeni!' , ki ga vodi Za in proti, zavod za kulturo dialoga in je sofinanciran s strani EU programa Mladi v akciji, Mladi v svetu. Beseda bo tekla o državljanskih svoboščinah in pravicah, varnosti in varstvu podatkov, uporabi interneta in pravici do informiranosti. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku in je odprt za širšo javnost in medije.