Oopsi Urška razkriva postopek, zaradi katerega bodo tvoja oblačila vedno noro lepo dišala (in ne, razlog niso samo Mellow izdelki)

Urška Pavčnik je prava mojstrica gospodinjskih trikov, in verjemi, tega si boš želela zapomniti. 😉

Oopsi Urška razkriva postopek, zaradi katerega bodo tvoja oblačila vedno noro lepo dišala (in ne, razlog niso samo Mellow izdelki) (foto: instagram.com/oopsiurska/) instagram.com/oopsiurska/
26. 11. 2021

Koliko časa se vama je ideja o mehčalcih in detergentih Mellow oblikovala v glavi?

Z blogom Oopsi, ki je osnova za vse kar počneva, sva začela že leta 2013. Ko je blog po nekaj letih prišel do točke ko sva ocenila, da sva dosegla vrhunec, sva začela pogledovati zelo daleč v prihodnost.

Zavedala sva se, da je slovenski trg (pre)majhen in da na dolgi rok bloganje, pa morda v današnjem času bolj razvpito vplivništvo, ne more delovati na dolgi rok. Vsaj ne do upokojitve. :)

Želela sva nekaj novega, nekaj svežega. Začela sva preigravati različne opcije, ideje, možnosti. Če pogledamo zelo široko se je ideja o svojih lastnih izdelkih, znamki v najinih glavah potikala že vse od leta 2016. Konkretneje pa se je Mellow začel razvijati konec novembra 2020. Takrat sva si rekla "To je to. To morava storiti." Email, telefonski klic in teden kasneje sva že bila na sestanku na Ptuju. 

Sta morda pred tem imela idejo, da bi poskusila s kakšnim drugim izdelkom?

Zanimivo je, da izdelkov, ki so bili v začetku zamišljeni kot paradni konj znamke Mellow še vedno nimava v ponudbi. Pandemija koronavirusne bolezni je namreč močno zarezala tudi v poslovne procese, dobavne verige itd.

K sreči imava v najinem domačem kraju, Hrastniku, super proizvajalca čistilnih sredstev in ostalih podobnih izdelkov za dom, tako da sva lahko Mellow vseeno vzpostavila okoli načrtovanega datuma. Le vrstni red lansiranj izdelkov sva spremenila in septembra začela z mehčalci Blush, Bloom, Buffy in detergentom za perilo Waves.

Pred približno mesecem dni sva trgu ponudila še vsestransko gobico za čiščenje Spongee, do konca leta, upam, pridejo najbolj skriti Mellow izdelki in potem v novem letu še nadaljevanje celotne zgodbe ...

Kako sta pravzaprav prišla na idejo o izdelkih Mellow?

Vse se je zgodilo povsem naravno. Kot rečeno sva najino skupnost začela graditi leta 2013. To pomeni, da skupnost, ki sva jo zgradila zelo dobro poznava. Obenem tudi skupnost pozna naju. Vse je vzajemno.

Zavedala sva se, da midva najini skupnosti ne moreva ponuditi kave, na primer. Vsi vedo, da kave ne pijeva. To enostavno ne bi bilo odkrito, pošteno do najine skupnosti. Ne bi bilo prav.

Če bi skupnosti ponudila kavo, smo lahko prepričani, da bi to potezo skupnost primerno "nagradila". Tega si nisva mogla, niti si tega nisva želela privoščiti. Vedno je potrebno poiskati skupno točko med znamko in skupnostjo. Naša skupna točka je vedno bila skrb za dom, družino, bližnje. Vsi izdelki Mellow gredo v to smer.

Dom, družina, udobje, varnost, čistoča, ... vse to vsakodnevno izboljšuje naša življenja. Enostavno sem to jaz, Urška, midva in enostavno je to postal tudi Mellow.

Izvoli recept za slastno Butter masalo, ki jo je v šovu Vražje dame kuhala Katarina Benček

Kaj je skrivnost izdelkov Mellow, da oblačila res tako lepo dišijo?

Mislim da predvsem skrbno izbrane arome, ki so, mimogrede, tudi ekološke. Sicer pa na obstojnost oz. intenziteto vonjav na oblačilih vpliva ogromno nekih dejavnikov, vse od proizvajalca pralnih strojev, programa pranja, sušenja oblačil in še bi lahko naštevala. 

Kako bi opisala do zdaj predstavljene vonje? 

Vonji so ... čarobni! Najbolj zaželen med vsemi je zagotovo Buffy, ki je šik, preprost in eleganten hkrati. Meni osebno sta najljubša Bloom in Blush. Blush slovi po izjemno nežni, diskretni aromi, ki po pranju zacveti v prikupno in lahkotno dišavo.

Bloom očara s svojo sadno-tropsko aromo. Res je krasna. Takšna živahna in zares posebna. Sem pa želela, da je tudi vonj detergenta za perilo drugačen od ostalih na trgu. Zato sem izbrala krasno, osvežilno aromo, ki perilo nežno odišavi, hkrati pa ga tudi učinkovito očisti.

Kateri so najboljši triki, ki si jih pri pranju osvojila sama?

Mogoče bi se pri tem vprašanju malenkost bolj osredotočila na samo delovanje oz. vzdrževanje pralnega stroja, ki prav tako igra veliko vlogo pri temu, kako oblačila dišijo.

1. Redno čistim dozirno posodico, v katero nalijem mehčalec in detergent. Velikokrat se namreč v tem predelu začne nabirati plesen, kar lahko posledično vodi v neprijetne vonjave.

2. Redno zračim boben pralnega stroja. Namreč, po končanem pranju/ali sušenju se lahko v bobnu nabira vlaga. Vlažno okolje in temen prostor pa je idealno okolje za namnožitev raznoraznih mikroorganizmov, ki lahko prav tako povzročajo neprijetne vonjave.

3. Boben pralnega stroja nikoli ne napolnim do konca. Vanj vedno naložim oblačila nekje do 3/4 volumna bobna. 

4. Vsekakor pa je izjemno pomembno tudi pravilno doziranje, tako detergenta, kot tudi mehčalca. Na naših produktih so lična in prikupna navodila, kako slednja pravilno dozirati za popoln rezultat.

RECEPT za slastno jabolčno pito, ki so jo prejšnji vikend pekle VSE slovenske vplivnice (zelo preprosto!)

Katere ideje pa so s tabo delile Slovenke, in so te navdušili? 

  • Naše mehčalce mnogi mešajo tudi z vodo in jih uporabljajo kot osvežilce prostora, zaves, sedežnih garnitur in posteljnine. Mimogrede, ta mešanica se odlično obnese tudi za "glajenje" posteljnine. Mučenje z likanjem je tako le še zgodovina. :)
  • En čudovit trik so tudi DIY dišeče krpe za sušilni stroj. Gre za podoben princip kot pri homemade "osvežilcu zraka". V posodo zmešamo vodo ( cca 300 ml) in 2 zamaška mehčalca. V mešanico namočimo krpice (takšne, ki med sušenjem ne razpadejo) in jih položimo v sušilni stroj, da še dodatno odišavijo perilo. 
  • Naše mehčalce lahko med seboj tudi mešamo, v principu Mix & Match. Na ta način pričaramo povsem novo aromo in moram reči, da je končni rezultat zares izjemen. Meni najbolj ljuba je kombinacija Blooma in Blusha. Mmm.
  • Kar nekaj naših strank je sporočilo tudi, da detergent za perilo zmešajo z vodo, posprejajo po garniturah iz mikrofibre in z mešanico učinkovito očistijo madeže. 
     

Kaj je skrivnost vajinega detergenta, da tako učinkovito odstrani vse madeže? Poskusila si pravzaprav vse, in odstranil je ... čisto vse! :) 

Res je, detergent za pranje perila Waves ima med drugim tudi to moč, da učinkovito odstrani nekatere madeže. Ne vseh, se pa odlično obnese za odstranjevanje raznoraznih otroških kašic, sadja (jagode, robide, maline, pomarančne), odstrani tudi nadležno in trdovratno peso, pa kri,... mamice poročajo, da se odlično obnese tudi v boju proti otroškim kakcem.

Učinkovito pa tkanino ščiti tudi pred bledenjem in je primeren tako za bela, kot tudi pisana oblačila. Skrivnost? :) Saj jo lahko obdržim zase, kajne? :)

Kako si z Jonijem porazdelita delo? Si ti idejni vodja za izdelke, ali on?

Idejni vodja za izdelke sem jaz. Bi pa rekla, da sva pri tem projektu v vseh 100 % prisotna oba - vsak na svojem področju. Joni skrbi za logistiko, tehnične zadeve, pakira in pripravlja vse potrebno v skladišču, odgovarja na maile, ureja dizjane,... jaz sem po navadi tista, ki dobiva ideje za nove projekte, imena izdelkov, opise,... pripravljam tekste in fotografije za Instagram profil in Facebook, pakiram dišeče paketke, se dogovarjam za sestanke in še bi lahko naštevala. 

Kolko recikliranih plastenk Mellow sta zdaj že poslala v svet? 

Prodaja Mellow izdelkov je stekla 22. septembra letošnjega leta. Do tega trenutka je umazano perilo opralo, odišavilo in zmehčalo že krepko okoli 25.000 izdelkov znamke Mellow. 

Fotografije: Mellow Slovenija, Instagram.com/oopsiurška