OMG! Tako boš iz oblačil brez truda odstranila pasjo in mačjo dlako (trik, ki ti bo vzel 1 minuto)

Veš tisto, ko si izbereš oblačila, potem pa vidiš, da so okrašena s polovico kožuščka tvojega hišnega ljubljenčka? V takšnem primeru naredi to! 

OMG! Tako boš iz oblačil brez truda odstranila pasjo in mačjo dlako (trik, ki ti bo vzel 1 minuto) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2021

Ne glede na to, kako brezpogojno radi imamo svoje kosmatince, nihče ne želi biti odet v nadležne dlake njihovega kožuščka. Mnogi pasji in mačji lastniki se namreč nenehno trudijo, da bi odstranili dlake iz oblačil in dodatkov za dom iz blaga, kar je lahko vse prej kot enostavna naloga. Na srečo obstaja način za učinkovito odstranjevanje dlak že med pranjem tkanin v pralnem stroju.

Še pred klasičnim pranjem tkanine, polne dlak, za 10 minut položi v sušilni stroj oziroma jih prepusti programu sušenja z majhno količino mehčalca ter posebnimi kroglicami za sušilni stroj.

V uredništvu prisegamo na te:

Kroglice za sušilni stroj Zara Home, 19,99 €

Za razliko od programov pralnega stroja, ki dlako običajno še bolj vtrejo med vlakna tkanine, bodo kroglice v kombinaciji vrtljajev stroja ter vročega zraka sušilca zrahljale dlako, ki bo nato končala v filtru, tega pa preprosto očisti.

Tkanine nato pred pranjem dobro stresi, nato pa jih suši v zračnem, a zaprtem prostoru – dlake se na mokro površino namreč lepijo še hitreje, kot na suho.

Fotografije: Profimedia, Promocijsko gradivo

Preberite več na Elle.si