OMG! Našle smo fantastičen RECEPT za poletno GIN TONIK torto 🍰

27. 6. 2021
3 / 3
instagram.com/meltedcakes/

👉PRIPRAVA:

Pečico segrej na 180 stopinj. Z električnim mešalnikom približno 5 minut stepaj maslo in 200 g sladkorja, dokler masa ne postane puhasta. Dodaj jajca in spet dobro premešaj, nato dodaj še moko. V drugi posodi zmešaj naravni jogurt s polovico limetinega soka in 50 ml gina, nato pa mešanico dodaj v posodo s prvo maso. Mešaj tako dolgo, dokler ne nastane gosta in svilnata zmes. Mešanico enakomerno razporedi po pekaču za torte in peci 35 minut.

Medtem, ko se torta peče, naredi sirup. Preostali sladkor, tonik, brinove jagode in sok druge limete daj v posodo, ki jo nastaviš na srednjo vročino. Ko se sladkor raztopi, vse skupaj zavri in kuhaj 5-7 minut, dokler ne nastane gost sirup. 5 minut bo dovolj, da se sirup ohladi, nato ga odcedi in preko njega prelij preostali gin.

Sedaj, ko se je tvoj biskvit že spekel, ga pusti, da se ohladi nekje 5 do 10 minut, nato pa ga prereži na pol. Na vsako polovico bogato namaži dobljen sirup in pusti, da se vse skupaj ohladi do konca.

Iz masla, sladkorja za glazuro, soka limete in mleka medtem pripravi glazuro. 1/3 glazure namaži na eno polovico torte in nanjo položi drugo polovico. Celotno torto na tanko premaži s preostankom glazure in jo postavi v hladilnik za 30 minut, da se strdi.

Med hlajenjem torte si pripravi pripomočke za okrasitev in svojo gin tonik tortico okrasi po lastni domišljiji! Pa dober tek! 😉

Fotografije: Profimedia, Instagram

Preberi še: Če boš jedla teh 5 živil, se bo tvoj CELULIT ZELO poslabšal (št. 2 NISMO pričakovali!)

Priporočamo tudi: Teh 5 modnih kosov v ZARI ta hip kupiš za manj kot 20€ (in obožujejo jih tudi vplivnice!)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol