Oktober bo v znamenju Fundacije Utrip humanosti

V oktobru je čas za utripanje, čas za humanost, čas, da nekatere sanje postanejo resničnost ...

Oktober bo v znamenju Fundacije Utrip humanosti (foto: shutterstock) shutterstock
21. 9. 2012

Še relativno mlada, a izredno aktivna in družbeno odgovorna Fundacija Utrip humanosti, ki na dobrodelen način promovira vrednote solidarnosti in pomoči ter tako prispeva k boljši, prijaznejši družbi, hkrati pa stremi k bolj zelenemu okolju in trajnostnemu razvoju, skupaj z nacionalnim, neprofitnim gibanje Lifestyle Natural – Naraven stil življenja, pripravlja in izvaja različne dobrodelne akcije, s katerimi izpolnjuje svoje poslanstvo – ljudem, živalim in okolju prijazen način življenja ter pomaga uresničevati želje tistim, ki potrebujejo pomoč.

S humanitarnimi teki Migaj z nami, dobrodelnimi kulinaričnimi večeri, dobrodelnimi tekmami z Rokometnim klubom Pivovarne Laško, različnimi tematskimi nagradnimi igrami in drugimi akcijami zbirajo sredstva v razne dobrodelne namene. Skupaj pa sta nastopili tudi pri lastnem projektu Zelena delovna mesta, s katerim želijo 'ozeleniti' podjetja, da bodo v okviru poslovne dejavnosti nastopala bolj okolju in posamezniku – zaposlenemu prijazno.

V okviru Dobrih utripov 2012, ki sledijo svojemu cilju tudi letos, se bo v mesecu oktobru 'utripalo' ob gledaliških predstavah, ki se bosta odvijali v Domu II. slovenskega tabora Žalec:

  • V torek, 2. 10. 2012 ob 20. uri bo gledalce nasmejal smešno STAR in ganljivo FOTR Janez Hočevar Rifle v monokomediji Star fotr, ki prikazuje smešno plat neizogibnega staranja ter približa, kaj se zgodi, ko vas zapustijo otroci in vaš dom napolnijo vnuki.
  • Dva tedna kasneje, v sredo, 17. 10. ob 20. uri pa bodo gledalce zabavali Jonas Žnidaršič, Jure Godler in Jože Robežnik v komediji Jonasa Žnidaršiča Moja dežela, ki aktualno in na brezkompromisen način nastavlja ogledalo Sloveniji in njenim prebivalcem, in v kateri se je avtor scenarija lotil vsega, kar je v naši deželi hecno, čudno in preprosto narobe.

Vstopnice, k v predprodaji znašajo 13 EUR, na dan predstave pa 15 EUR, lahko obiskovalci v predprodaji kupijo preko Lifestyle Natural (info@l-n.si; 031 657 605) oziroma v TIC-u Žalec (03 710 04 34). Izkupiček prodanih vstopnic bo tudi tokrat namenjen za že omenjeni štipendijski sklad.

V okviru Dobrih utripov 2012 se bo odvijal tudi koncert Vlada Kreslina z Beltinško bando in Malimi bogovi v dvorani Golovec v Celju, in sicer v petek, 19. 10. 2012 ob 19.30. uri, ki ga organizira Regionalna tiskovna agencija RTA. Del vstopnic, prodanih preko Fundacije, ki jih je prav tako moč kupiti preko Lifestyle Natural na zgoraj navedenih kontaktih ali v TIC-u Žalec, bo zopet namenjenih v štipendijski sklad.

Sredstva za štipendijski sklad pa Fundacija zbira tudi s pomočjo donatorjev in sponzorjev ter preko sms donacij, s pomočjo katerih lahko posamezniki darujejo 1 EUR, če na dobrodelno številko 1919 pošljejo sms sporočilo z vsebino UTRIP.

Pred 'utripanjem' z dogodki, bo Fundacija Utrip humanosti objavila Javni poziv za dodelitev štipendij 'Utrip humanosti 2012' dijakom in študentom obolelim za rakom za šolsko/študijsko leto 2012/2013, ki je namenjen dijakom in študentom, ki so državljani RS s stalnim prebivališčem v upravnih enotah Celje, Hrastnik, Laško, Mozirje, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Trbovlje, Velenje in Žalec, ter so oboleli za rakom in zaprosijo za štipendijo, ki jo bodo prejemali 10 mesecev (celo šolsko/študijsko leto).

V tem letu bo Fundacija nekoliko spremenila sistem podeljevanja štipendij z namenom zagotavljanja štipendij čim večjem številu mladih, obolelih za rakom.

Poleg Dobrih utripov bo Fundacija skupaj z Lifestyle Natural v preostanku leta 2012 izvajala še druge dobrodelne akcije, o svojih aktivnostih pa bo javnost obveščala prek največje zelene spletne skupnosti Lifestyle natural – naraven stil življenja.