Odvadi se odlašati na jutri

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri … Ah, ko bi bilo vse tako enostavno!

5. 8. 2009

Zaradi odlašanja se obveznosti začnejo kopičiti in že po nekaj dneh lahko ne samo na tvoji mizi, ampak predvsem v tvoji glavi nastane pravi kaos. Ves nered je zdaj treba pospraviti!

Reši se starih grehov

Če bi rada prišla na zeleno vejo, moraš najprej nadoknaditi zamujeno. To pomeni, da te najprej čaka čiščenje starih grehov, ki si si jih nakopala zaradi slabe discipline in neorganiziranosti. A nikar ne stokaj – stisni zobe in se potrudi odpraviti ves nered, ki si ga ustvarila po lastni krivdi.

Nasvet: Delo si razdeli po dnevih in vsako obveznost opravi postopoma – ko končaš eno, se loti druge. Nikar pa ne skači od ene obveznosti k drugi – to je le izguba časa!

Bodi bolj organizirana

Da boš vedno opravila vse obveznosti v pravem času, si naredi načrt obveznosti, ki morajo biti opravljene. Pripiši jim okvirni rok, do kdaj jih nameravaš uresničiti.

Nasvet: Za obveznosti, ki se ti upirajo, si vedno vzemi malce več časa, saj ti bodo zagotovo vzele več energije, za njihovo uresničitev pa boš zagotovo potrebovala več časa kot za prijetnejša opravila.

Prvi korak je najtežji

Ljudje, ki odlašajo z obveznostmi, ni nujno, da so po naravi leni! Le težko naredijo prvi korak.

Nasvet: Bodi bolj odločna in misli motivacijsko: Prej boš začela, prej boš tudi končala z delom in imela potem več časa zase in za stvari, ki te veselijo!

Nagrada naj sledi

Za dobro opravljeno delo se lahko občasno nagradiš, a šele takrat, ko so zares opravljene vse obveznosti.

Nasvet: Odlična nagrada za ljudi, ki se skušajo odvaditi nenehnega odlašanja je dan brez obveznosti, ki ga lahko preživiš po svojih željah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri