Odprtje razstave Slovenia Press Photo 2011 v pariškem La Bellevilloise

Pred dnevi je Veleposlaništvo RS v Parizu kot zaključno prireditev ob praznovanju 20. obletnice slovenske neodvisnosti organiziralo kulturni večer z otvoritvijo razstave Slovenia Press Photo 2011 v znanem pariškem centru urbanih kultur La Bellevilloise.

15. 12. 2011

Večer je s pozdravnim nagovorom odprla veleposlanica Veronika Stabej, ki je izpostavila 20. obletnico slovenske neodvisnosti.

Dvorana je bila polna, prisostvujoči so pohvalili večplastno kulturno ponudbo in sproščeno vzdušje, ki prinaša svežino v tradicionalne diplomatske prireditve.

Sledilo je odprtje razstave Slovenia Press Photo 2011.

Gre za nagrajene fotografije z natečaja za fotoreporterje slovenskih medijev, ki jih je izbrala mednarodna žirija. Koncept razstave je navzočim predstavil Matej Leskovšek, direktor zavoda Slovenia Press Photo.

Fotografije so raznolik prerez življenja v iztekajočem se letu, od vsakdanjih opravil ribičev in pastirjev, do študentskih demonstracij proti malemu delu ter intimističnih tihožitij.

V okviru dogodka se je odvila tudi projekcija kratkometražnih filmov slovenskih avtorjev v izboru Slovenskega filmskega centra, in sicer: Lovilec oblakov Mihe Knifica, Čikorija an' Kafe Dušana Kastelica, Vsakdan ni vsak dan Martina Turka in Every Breath You Take Igorja Šterka.

Ob koncu so zaigrali glasbeniki skupine Terrafolk. Njihovo ognjevito in obenem virtuozno muziciranje je poželo navdušenje občinstva, ki so ga spravili na noge. Izvrsten koncert pomeni za Terrafolk še en korak k večji prepoznavnosti v Franciji.

Organizacijo so podprli Ministrstvo za kulturo RS, Slovenski filmski centra ter UKOM.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri