Odlične rešitve pri +30

Če v vročem poletju želiš noro uživati, moraš prelisičiti visoke temperature. Punce z uredništva se hladimo na naslednje cosmo načine:

9. 7. 2010

S kockicami ledene limonade

“Stisni limone, sok prelij v modelčke za ledene kocke, dodaj kakšno borovnico, metine listke ali košček jagode in vse skupaj postavi v zmrzovalnik. Pozneje s tem lahko ohladiš druge pijače, recimo Cockto,” ti svetuje Maša, Cosmopolitanova urednica fotografije.

Z izletom v gozd ali jamo

Kljub vročini boš v gozdu našla kotičke hladne sence, kamor se za nekaj ur lahko zavlečeš z najljubšo knjigo (ne pozabi, da v gozdu uživajo tudi klopi, in se namaži z repelentom). Poleti pa so zakon tudi jame, kjer je temperatura zagotvo nižja od 15 stopinj Celzija. Zanimive so Križna jama (www. krizna-jama.si), Kostanjeviška jama (www.kostanjeviska-jama.com) ter Škocjanske jame (www.park-skocjanske-jame.si) – zadnje so tudi na Unescovem seznamu kulturne dediščine.

Z osvežujočo masažo

Rokavico iz sisala ali gobico namoči v hladno vodo, ki ji dodaš nekaj kapljic eteričnega olja mete, ter jo uporabi pri masaži,” je nasvet Nike, naše urednice lepote.

Z mrzlo pijačo

Da pa v hladilniku ne zmanjka prostora, ko imaš goste, nekaj okrasnih veder napolni z ledom (če nimaš velikega zmrzovalnika, v bližnji gostilni vprašaj, ali ti lahko priskrbijo led), notri zloži pijačo in jih postavi v senco na balkon ali na vrt. Pijača se ohladi hitro, v hladilniku pa bo prostor za druge dobrote.”

S super vodnimi športi

Hladna voda te bo zalila med raftingom ali pa se boš v njej namakala med canjoningom – in se počutila kot v kopeli mrzlega šampanjca.

Z lubenicami

Tina, Cosmova novinarka, poleti prisega na lubenice, ki odžejajo, nahranijo, očistijo telo in kožo ter tonificirajo, skratka – so zares čudežne.

Z domačim sladoledom

S paličnim mešalnikom zmešaj poljubno sadje, recimo borovnice, ki prekipevajo od antioksidantov, jogurt (ali sladko smetano) ter malo sladkorja v prahu. Prelij v lončke za sladoled, ki jih dobiš na primer v Ikei, počakaj vsaj šest ur, da dobro zmrznejo, potem pa se brez slabe vesti posladkaj.