Odklop za polne baterije in nepozabna doživetja

Spomladanska potepanja so najlepša – naj bodo še razburljiva!

12. 4. 2010

Saj bi, pa ne veš kam? Beri dalje ...

Zabave vrh glave!

Zberi prijatelje in se pojdite zabavat v zabaviščne parke!

Disneyland (Francija)

Največji evropski zabavni park je razdeljen v pet zabavnih sklopov: avantura, fantazija, divji Zahod, odkritja in glavna ulica. Obkrožajo ga nepozabne trgovinice, lokalčki in hoteli – in če ne boš spala v Parizu, si privošči spanje ‘v’ Disneylandu.

Europa Park (Nemčija)

V Freiburgu (približno 800 km iz Ljubljane) je poln atrakcij tako za tiste, ki hlepijo po veliko adrenalina, kot za mirnejše dušice.

Gardaland (Italija)

Več kot 40 različnih atrakcij: nekatere boste navdušene nad hišo norosti, druge boste uživale v muzikalu Broadway. Za veliki finale pa blue tornado, dolina kraljev z egipčanskimi grobnicami, gusarska ladja, divje brzice Atlantide ali prosti pad ... in ‘rollercoaster’ Mamut.

Privošči si tudi nočni Gardaland, ki se spremeni v svet čisto drugačnih doživetij.

Prater (Avstrija)

Je že 110 let tradicija in ponos Dunajčanov. Znamenito zabaviščno kolo Riesenrad te ne bo preplavilo z adrenalinom, a visoko nad mestom boš lahko uživala (in fotografirala) v drugačnem pogledu na Dunaj. Čakajo te še druge zabavne norčije.

Canveworld - vodni in filmski svet (Italija)

Sestavljajo različni zabaviščni parki, restavracije, bari, rock caffe, diskoteke. Movieland je meka za filmofile: najnovejše filmske uspešnice, posebni učinki, veliko predstav na ulicah parka ... Uživala boš v legendi o Zorru, Indiani Jonesu, atrakcijah Terminatorja 2, Ramba ... Tu je tudi pravi simulator podmornice in prosti pad, lahko pa se boš zapeljala v središče Zemlje ...

Park Asterix (Francija)

Je oblikovan po znanem stripu Astérix, in čeprav že davno nisi več majhna punčka, se boš ob Astérixu in Obélixu ter različnih atrakcijah izjemno zabavala.

S smuči na ...

... raft ali golfsko igrišče!

Na Kaninu te bo debela plast snega poživljala vse do drugega tedna v
maju, v dolini – Bovcu – pa se v aprilu že začne rafting sezona. Izkoristi belo pokrajino zgoraj in prebujajočo pomlad spodaj – na snegu, vodi ali neskončnih zelenicah …

Couchsurfing

Odkrivaj svet na drugače.

Si želiš odkriti čim več sveta, najti prijatelje, ki ti razkažejo kaj več kot turistične znamenitosti, se dobro zabavati in zraven … spati zastonj?

Morda bi rada odpotovala, pa ne veš, kam. Poišči prosti (in zastonj) kavč pri novem prijatelju. Na www.couchsurfing.com poišči lokacijo ter simpatičnega ponudnika kavča in začni novo življenjsko avanturo. Le še karto za letalo ali vlak rezerviraj.

Podaljšan spomladanski vikend

Napolni se s svežo energijo in novimi doživetji

Dvorci bavarske – vikend, prežet s svetom dvorov in spletk, pravljične arhitekture in mogočnih nemških Alp.

Mali Lošinj – ljubko mestece, sprehodi po uličicah, med borovci, posedanje po kavarnicah ti bodo odplavili vse skrbi.

Rim – povsod te bodo vabile znamenitosti (in razvpiti donhuani). Kovanec za srečo v vodnjak, posedanje na španskih stopnicah in šoping so obvezni!