Obleke v tej barvi zares ne bi smela obleči, če si povabljena na poroko (in ne, ne govorimo o beli)

Če si razmišljala, da bi nosila obleko te 👇 barve, raje premisli še enkrat.

Obleke v tej barvi zares ne bi smela obleči, če si povabljena na poroko (in ne, ne govorimo o beli) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2023

Si bila povabljena na poroko? Potem gremo stavit, da že napeto razmišljaš, katero obleko boš oblekla in kakšne barve bo.

A pozor! Nikar se ne odloči za obleko rdeče barve.

Nošenje rdeče barve na poroki je dolgo veljalo za sporno izbiro, ki temelji na kulturnih in tradicionalnih prepričanjih.

Čeprav je pomembno vedeti, da se običaji lahko razlikujejo v različnih kulturah in regijah, obstaja nekaj razlogov, zakaj nošenje rdeče barve na poroki morda ni primerno v mnogih okoliščinah.

Prvič, rdeča je pogosto povezana s pojmi strasti, želje in pritegovanja pozornosti. Nošenje drznega rdečega kompleta na poroki bi lahko nenamerno odvrnilo pozornost od neveste, ki naj bi bila tradicionalno osrednja točka dogodka.

Običajno je, da nevesta na svoj poseben dan izstopa in je v središču pozornosti, rdeča obleka pa bi lahko zasenčila njeno prisotnost.

Drugič, v nekaterih kulturah je rdeča posebej rezervirana za neveste ali ima simboličen pomen v poročnih tradicijah.

Na primer, v kitajski kulturi se rdeča barva šteje za ugodno in jo običajno nosi nevesta, kar simbolizira veselje in srečo.

V takšnih primerih lahko nošenje rdeče barve kot gost razumemo kot kršitev bontona ali znak nespoštovanja do para in njunih kulturnih običajev.

Nazadnje je nošenje rdeče lahko povezano tudi z negativnimi konotacijami, kot so jeza, agresija ali celo upor v določenih okoliščinah.

Glede na to, da je poroka vesela in harmonična priložnost, nošenje barve, ki nosi takšne konotacije, morda ne bo v skladu s slavnostnim vzdušjem in simboliko ljubezni in enotnosti.

Konec koncev je ključnega pomena, da se pri izbiri obleke zavedaš kulturnih norm in pričakovanj v zvezi s poroko.

Če si v dvomih, je vedno priporočljivo, da si previdna in se odločiš za bolj nevtralne ali umirjene barve, ki se ujemajo s splošnim ambientom in kulturnimi tradicijami poroke, ki se je udeležuješ.

Preberi še: Ti jagode doma hitro splesnijo? Odkrile smo trik, da bodo ostale sveže tudi do nekaj tednov!

Priporočamo tudi: Horoskop: Ljudje, rojeni v TEH znamenjih, so naaajbolj nesramni (res jih ne briga za druge)