Ob valentinovem je na pohodu neželena e-pošta

Februar je mesec, ko se vse vrti okoli dneva zaljubljencev, vključno z neželeno elektronsko pošto, ki vztrajno polni naše elektronske nabiralnike.

3. 2. 2011

Oglasi za drage alkoholne pijače, čokolade, nakit, usnjene izdelke in romantična potovanja v dvoje, ki se kar sami od sebe znajdejo v naših e-nabiralnikih, so glavna tema neželene Valentinove pošte.

Takoj za njimi pridejo na vrsto izdelki, ki se že tradicionalno oglašujejo preko neželene elektronske pošte, kot so ponaredki dizajnerskih ur in Viagra.

Valentinovo je meka za prevarante

Pošiljatelji neželene elektronske pošte so prepričani, da ni boljšega dneva kot je 14. februar, da si povečaš svoj libido ali kupiš poceni repliko dizajnerske ure. Z omenjenimi in sorodnimi vsebinami bodo t.i. 'spammerji' v času pred Valentinovim na vsak način poskušali pridobiti tvojo (in njegovo) pozornost.

Ni bilo težav, a je previdnost na mestu

V Kaspersky Lab, največjem ponudniku antivirusne zaščite v Evropi, so pri rednem spremljanju neželene elektronske pošte ugotovili, da letošnja neželena Valentinova pošta do sedaj ni povzročala večjih težav, vendar pa uporabnikom spleta svetujejo, da so v prihajajočih dnevih še posebej previdni, saj se med neželeno pošto nahajajo tudi zlonamerne povezave v obliki virtualnih čestitk.

Če torej prejmeš e-čestitko za valentinovo, se najprej prepričaj, da je prišla iz pristnega elektronskega naslova, šele nato klikni na katero od povezav, ki ti jih ponujajo.

Več informacij tudi tukaj!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri