O varnosti v prometu pred Atlantisom

V soboto, 4. septembra, bo v BTC CITY Ljubljana potekal dogodek z naslovom 'Prometna varnost, kot je še niste poznali'.

30. 8. 2010

Poslanstvo enodnevnega dogodka, ki bo potekal na parkirišču pred Vodnim mestom Atlantis, je ob začetku šolskega leta okrepiti ozaveščenost vseh udeležencev v prometu, organizatorji pa želijo s prireditvijo prispevati tudi k dvigu kulture obnašanja v prometu, k zmanjšanju tveganja za nastanek nesreč in poškodb na cesti ter spodbujati k uporabi javnih prevoznih sredstev in s tem bolj odgovornemu odnosu do okolja.

Dobre in slabe prakse v prometu

V okviru dogodka, ki bo potekal med 10. in 17. uro, se bodo obiskovalci seznanili z značilnostmi cestnega prometa, dobre in slabe prakse v prometu ter preizkusili svoje znanje o prometni varnosti.

Prek celotnega dne bodo potekale številne aktivnosti: teoretična in praktična predstavitev vadbe na Trial motorjih, predstavitev elementov treninga varne vožnje z osebnim avtomobilom, simulacije vožnje pod vplivom alkohola, pripravljen bo kolesarski poligon ...

Tudi za mlajše udeležence v prometu

V BTC CITY-ju tudi tokrat niso pozabili na otroke in mladostnike, ki bodo lahko na zabaven način spoznavali pomen varnosti v cestnem prometu. V ta namen bodo organizirane igre na prometni preprogi in igre za reakcijski čas, polžja vožnja s kolesom in vožnja s poganjalčki na poligonu ter prikaz naletnih tež s posebnimi tehtnicami.

Z nasveti vsem udeležencem v prometu bosta sodelovala tudi AMZS in Policija.