Numerologija ogledalo naše usode

Ali naše ime določa, kako srečne in uspešne bomo? Preverite, kako mogočen je svet numerologije, in izračunajte števila, ki zaznamujejo vaše življenje.

26. 6. 2003

Do nedavnega sem bila prepričana, da si svojo usodo ustvarjamo sami. Zato sem na vede, kot sta numerologija in astrologija, gledala precej zviška. Pa tudi o ljudeh, ki so si po teh načelih spreminjali imena in priimke, ali govorili o vplivih planetov, nisem imela ravno najboljšega mnenja. ‘Računanja usode’ sem se zato lotila skrajno skeptično; z veliko željo, da dokončno potrdim površnost in netočnost tovrstnih analiz.

Vendar mi to ni uspelo; poleg sebe sem analizirala še vse prijatelje in sorodnike, ter ugotovila, da numerolgija več kot ‘deluje’. Izračuni so bili prav zastrašujoče ustrezni in natančni! Zdaj sem popolnoma prepričana, da si svojo usodo ustvarjamo sami, prav numerologija pa nam je pri tem lahko v veliko pomoč, lahko jo uporabljamo kot bližnjico do naših ciljev. Ali, kot pravi Lorena Leonardos, ki se z numerologijo profesionalno ukvarja že vrsto let in nam jo bo tudi podrobneje predstavila: “Numerologija je darilo! Če imamo možnost, da si harmoniziramo življenje – zakaj je ne bi izkoristili?”

Števila – simboli planetov

“Zgodovina omenja numerologijo že pred našim štetjem. Z njo so se začeli ukvarjati na vzhodu, na področju stare Indije in Babilona, vzporedno pa se je razvijala tudi v starem Egiptu in stari Grčiji. Najbolj znana osebnost iz tistega časa je bil nedvomno grški filozof Pitagora, ki je menil, da je vesolje sestavljeno iz štirih elementov – zemlje, zraka, ognja in vode, in da so števila kot živa bitja, katerih jedro je sestavljeno iz teh štirih elementov. Prevladujoči element daje številu značaj,” pravi Lorena, (pred spremembo: Naca Jermanj), avtorica prve numerološke knjige v Sloveniji.

“Vsako število je simbol določenega planeta in oddaja vibracije, ki so pogojene z delovanjem planetov. Število 1 je simbol Sonca, deluje vladajoče, pokroviteljsko, toplo. Število 2 je simbol Lune, izraža podrejen, hladen, odmaknjen princip. Število 5 je simbol Merkurja, vladarja trgovcev, odraža izjemno komunikacijo, sposobnost v finančnih poslih. Število 6 je vibracija Venere, planeta ljubezni in lepote ...”

Kar daš, to dobiš

Naš rojstni datum, ime, priimek in vzdevek so seštevek določenih števil, ki vplivajo na nas in sestavljajo našo lastno vibracijo (ki nam je ob rojstvu dana preko staršev). Po zakonu: Kar daš, to dobiš! se nam ta vibracija vrača, zato je pomembno, da so naša števila v harmoniji. “Slaba, nesrečna števila, ki jih je priporočljivo izločiti, so ‘kriva’, da se nam določeni dogodki, neuspehi, vzorci neprestano ponavljajo. Ni res, da s takimi števili v življenju ne bomo ničesar dosegli; brez njih bomo le veliko lažje, hitreje in z manj ovirami izpolnili zastavljene cilje.”

Ali ni sprememba imena preveč drastičen poseg v usodo? “Ime so nam izbrali starši, in to po vibraciji, ki je skoraj vedno podobna njihovi (skladna z njihovo). Res, gre za pravi vzorec, ki se vleče skozi generacije. Predvsem v tistih družinah, v katerih je v navadi, da prvi sin ‘podeduje’ očetovo ime – tako ‘nastaja’ kolektivna usoda, ki se prenaša iz roda v rod. Ko delam numerološke analize vsem članom v družini, vedno ‘ugotovim’, kateri od staršev je dal ime določenemu otroku.

Torej pri našem imenu ne gre toliko za našo usodo kot za usodo, ki so nam jo (nehote) podarili tisti, ki so nas poimenovali. Namen pa je, da vsak živi svoje lastno življenje in prenaša le svoja ‘bremena’. Numerologija je možnost, da si usodo izberemo sami; zakaj bi hodili po daljši poti, če nam ni treba?"

Novo ime, nov dan za praznovanje

Po strokovni numerološki analizi se ljudje pogosto odločijo za spremembo imena ali priimka

Kaj je potrebno storiti, če je naš rojstni datum zelo nesrečno število?

“V tem primeru je najbolje dosledno praznovati na kakšen drug ugoden dan v istem mesecu. Ker imamo rojstni dan le enkrat na leto, sicer traja nekoliko dlje, da nova številka začne delovati. Res je, da rojstnega datuma (položaja planetov na ta dan) ne moremo spremeniti, mogoče pa je negativne vplive omiliti.”

Kako hitro pa sicer delujejo numerološke spremembe?

Takoj ko novo ime začnemo uporabljati, potrebno je spremeniti tudi dokumente ... Rezultati so izjemno pozitivni, vzorci, ki so se ljudem ponavljali vrsto let, izginejo, pokažejo se nove možnosti ... V vseh letih sem naredila več kot tisoč analiz, pisma z izjemnimi zgodbami (nekaj jih je objavljen v knjigi: Življenje po numerološki spremembi) pa vztrajno prihajajo na moj naslov.”

Ali obstajajo ljudje, ki imajo (brez spremembe) števila v popolni harmoniji? “Seveda obstajajo, za njih je značilno, da jih numerologija ne zanima. Kar je pravzaprav logično, saj je ne potrebujejo.”

Ali ste v harmoniji?

Idealno je, da vsa števila iz vaše analize najdete med srečnimi števili, ki se morajo ujemati med seboj.

Števila od 52 dalje prevzamejo vibracijo obrnjenega števila; npr. 63 = 36, 61 = 16.

Števila od 1 do 9 niso ne srečna ne nesrečna; imajo le določene posebnosti in zakonitosti. Zanimiv primer je število trinajst. V povezavi s številom šest, ki vlada petku, ne deluje dobro. Zato petek 13. velja za nesrečen dan (iste vibracije ima petek 4., 22. in 31.) V povezavi z njenimi združljivimi števili pa je trinajstica lahko zelo ugodno število.

Srečna števila: 10, 14, 15, 17, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 27, 30, 32, 33, 34, 36, 37, 41, 42, 45, 46, 50.

Nesrečna števila: 11, 12, 13, 16, 18, 22, 26, 28, 29, 31, 35, 38, 39, 40, 43, 44, 47, 48, 49, 51, 52.

Numerološka analiza

Novinarka Barbara Jerman se je pred kratkim, po načelih numeroligije, preimenovala v Barbro Jermann.

Barbara = 11! (2 + 1 + 2 + 2 + 1 + 2 + 1 = 11)

Jerman = 18! ( 1 + 5 + 2 + 4 + 1 + 5 = 18)

Skupno Število 11 + 18 = 29!

Dan rojstva 26!

Klicaji označujejo nesrečne vibracije: Število 11 prinaša smolo v partnerstvu, saj so ljudje s tem številom v analizi največkrat ločeni ali nezadovoljni s partnerjem. Pomeni tudi prevare, tegobe v javnem delovanju, nesreče, sovražnike. Število 18 prinaša ovire, družinske prepire, ločitve, zakonske in pravne težave in nenehne težave, ki jih povzročajo drugi ljudje. Najhujše je dejstvo, da osebo razočarajo ljudje, ki jim je najbolj zaupala.

Res je, da se osemnajstica vedno pobere in gre z dvignjeno glavo naprej, vendar ni venomer prijetno prenašati tako bolečih spoznanj. Skupno število 29 le potrjuje težave v partnerstvu, saj se po seštevku spremeni v 11 (2 + 9 = 11). Barbara je res ločena in res doživlja opisane težave. Število 29 je prav tako nesrečno, oseba se mora izogibati poslovnemu partnerstvu (kar je v današnjem času skoraj nemogoče) ali mora biti zelo previdna, kam in kako investira svoj denar, sicer ji preti izguba.

Za ženske s tem številom v analizi je značilno, da jih drugi zaradi zavisti pogosto ignorirajo, čeprav nikomur ne storijo nič hudega. Zato se je Barbara odločila tudi za uradno numerološko spremembo. Rojstni dan bo redno proslavljala 23. ali 27. v istem mesecu, da bo izločila nesrečno vibracijo števila 26. Ime in priimek si je spremenila po prvi in drugi stopnji numerologije takole:

I. stopnja numerologije

Barbra = 10 = 1 (1 + 0 = 1)

Jermann = 23 = 5 (2 + 3 = 5)

Skupno število 10 + 23 = 33 = 6 ( 3 + 3 = 6)

Kariera: = 59, 5 + 9 = 14, 1 + 4 = 5

Število pet je idealno za novinarje, saj omogoča največ komunikacij med števili (združljiva števila 1, 6, 7, 9), kar pa je za novinarski poklic izjemno pomembno. Prva stopnja torej zahteva tri srečna števila v imenu in priimku in njunem seštevku, ter možnost uspešne kariere.

II. stopnja numerologije

Barbra = 46 (1)

Jermann = 77 (5)

Skupno Število 46 + 77 = 123 (6)

Število življenjskega cilja in usode sta tudi srečni števili. Njun izračun zahteva poseben postopek z obširno razlago, zato ostanimo pri tem podatku. (V pripravi je Lorenina nova knjiga, ki bo govorila o tem. II stopnja je nadgradnja prve stopnje, upošteva številsko usklajenost vseh življenjskih področij.) Če bi dobili po drugi stopnji nesrečno vibracijo, bi se morali ponovno vrniti na prvo stopnjo, narediti spremembo in ponoviti postopek.

Kaldejska abeceda

Izračunajte število imena, priimka, vzdevka ter skupno število (ime + priimek). Nato v tabeli preglejte, kaj pomenijo. Ne pozabite pogledati tudi, ali je število rojstnega datuma ugodno.

Primer uporabe:

Nastja Kovač 5 + 1 + 3 + 4 + 1 + 1 = 15 (1 + 5 = 6)

2 + 7 + 6 + 1 + 3 = 19 (1 + 9 = 10 = 1 + 0 = 1) 15 + 19 = 34 (3 + 4 = 7) (6 + 1 = 7)

Nastja Kovač naj med srečnimi in nesrečnimi števili (v tabeli na levi strani) poišče števila 15, 6, 19, 34, 7. Podrobne opise vseh števil pa lahko poiščete v knjigi Numerologija – števila ustvarjajo harmonijo.

1 2 3 4 5 6 7 8

A b c d e u z f

i k g m h v o p

j r l t n w

q s x

y

*Č, Š, Ž = C, S, Z

Združljiva števila

Ni dovolj, da imate v analizi imena in priimka samo srečna števila, le-ta se morajo tudi ujemati med seboj. Če ste rojene npr. 3. (12., 21., 30.) v mesecu, so za vas srečna števila 6, 8 in 9.

Število 1 se ujema s števili: 2, 4, 7.

Število 2 se ujema s števili: 1, 7.

Število 3 se ujema s števili: 6, 8, 9.

Število 4 se ujema s števili: 1, 7.

Število 5 se ujema s števili: 1, 6, 7, 9.*

Število 6 se ujema s števili: 3, 5, 9.

Število 7 se ujema s števili: 1, 2, 4, 5.

Število 8 se ujema s števili: 3, 9.

Število 9 se ujema s števili: 3, 5, 6, 8.

*Izogibati se mora številoma 3 in 8.

Savina A. Ritter

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri