Novosti na slovenskih smučiščih

V Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec in na smučišču Kranjska Gora se je nova smučarska sezona začela, takoj ko je zapadel prvi sneg, počasi pa so svoje naprave zagnali še na Rogli, Voglu, na Mariborskem Pohorju, Pokljuki in v Cerknem.

18. 12. 2010

Smučišči na Kaninu in na Golteh pa bosta začeli obratovati predvidoma sredi meseca, najbrž ta konec tedna.

Preveri nekaj letošnjih novosti, ki jim boš lahko priča na slovenskih smučiščih:

Krvavec

Na Krvavcu je največja novost nočno sankanje na smučišču Tiha dolina ob petkih in sobotah. Za privržence adrenalinskih športov pa bo na voljo smučarska cross proga. Smučarske vozovnice lahko kupiš tudi po spletu.

Cerkno

Smučarski center Cerkno bo razširil lani odprti snežni park. Veliko pozornosti bodo namenili animaciji na smučišču ter dobro obiskanemu smučarskemu vrtcu.

Mariborsko Pohorje

Na Mariborskem Pohorju se lahko pohvalijo z novo krožno kabinsko žičnico, ki bo povečala zmogljivosti prevoza na 2.400 potnikov na uro. Postavili so tudi garažni del v sklopu spodnje postaje in kupili nov teptalni stroj ter 12 sneženih topov za zasneževanje na progi Pisker.

Kope

Na Kopah in Ribniškem Pohorju ni večjih novosti, nekoliko so popestrili le ponudbo v nastanitvenih objektih.

Golte

Smučišče Golte ima nov hotelski kompleks Golte s 116 ležišči. 2-dnevni paket (2 x polpenzion + 2-dnevna smučarska vozovnica) te dni v novem hotelu stane 159 evrov.

Velika planina

Na Veliki planini se trudijo, da bi postali družinsko smušiče, zato bodo postavili nove otroške vlečnice na Šimnovcu. Ob koncih tedna bo organizirano nočno sankanje. Nočno smučanje pa bo letos na novo omogočeno tudi na Javorniku in na smučišču Treh kraljev. Poleg smuke vam predlagajo, da prosti čas na snegu preživite ob sankanju, sprehodih in daljših pohodih, teku na smučeh ali romantičnih pohodih na krpljah.

Stari vrh

Smučišču Stari vrh se je delno uspelo izviti iz finančne krize. Letos tako med drugim ponujajo 300 kvadratnih metrov veliko drsališče ob otroškem traku. Povečali pa bodo tudi zasneževanje.

Rogla

Na Rogli so se za letošnjo sezono posebno potrudili za smučarske tekače, saj si na tekaških progah letos končali prvo fazo tekaškega poligona. Pripravili pa so tudi otroško tematsko smučarsko pot. Velika pridobitev je tudi tehnično zasneževanje. Smučarske vozovnice je po novem mogoče kupiti po spletu.

Kanin

Na Kaninu napovedujejo več novosti za boljše počutje smučarjev: ponudbo restavracije Prestreljenik bodo obogatile bovške kulinarične dobrote, pri postaji C bodo odprli okrepčevalnico, na platoju nad postajo D pa bodo pripravljali glasbene in druge prireditve.

Vogel

Na Voglu imajo letos nekoliko več težav. Zamenjati so morali jeklenice na osrednji štirisedežnici Orlove glave, ki jo je poškodovala strela. Največja slabost pa je, da bo pozimi zaprt hotel Ski na Voglu, ki je bil navadno vse od novoletnih praznikov pa do pomladi popolnoma zaseden.