Novoletne zaobljube

Ljudje se ob prelomnici, kot je novo leto, vedno zazremo v preteklo leto, ga analiziramo in si na osnovi tega hote ali ne zaželimo, kaj vse bi v novem letu radi storili. In ti, že pišeš seznam?

Novoletne zaobljube (foto: shutterstock) shutterstock
31. 12. 2009

Če se boš ozrla nazaj v leto, ki se izteka, boš zagotovo naštela veliko sprememb na bolje, verjetno pa se bo na seznamu neizpolnjenih ciljev znašlo tudi nekaj stvari, ki ti letos niso bile usojene. A nič zato, kajti pred teboj je novo leto. Vanj stopi polna elana in zagotovo ti bo uspelo izpolniti veliko večino nalog, ki si jih boš zadala.

Tvoj mini načrt

Če iz lastnih izkušenj veš, da velikih obljub sami sebi nikoli ne izpolniš, si zadaj kratkoročne cilje, ki te bodo na koncu pripeljali veliko dlje, kot če bi si zadala eno samo velikansko nalogo.

Zmernost

Seveda pri naštevanju nalog ne pretiravaj. Upoštevaj svoje zmožnosti in se zavedaj, da nisi vsemogočna. Da si na koncu naslednjega leta ne boš spet očitala, kako malo zaobljub si izpolnila.

Magnet za pozitivno

Kakorkoli že, pa verjemi, da ti bo novo leto prineslo veliko lepega, kajti s pozitivnim mišljenjem boš nase pritegnila več pozitivnih dogodkov.