Novo leto – nov začetek!

V novo leto vstopi z optimizmom, celemu kupu dobrih želja pa naj se pridruži svež nabor ciljev.

31. 12. 2007

Novo leto je prelomnica – padejo odločitve, da boš začela jesti bolj zdravo hrano, da boš postala bolj vestna pri domačih opravilih, da ne boš zapravljala časa za nepomembne stvari, da … ciljev je nešteto, motivacija je na višku, le še uresničiti jih moraš in boš zmagala!

Poznaš scenarij? Polna pričakovanj vstopiš v novo leto, a navdušenje za uresničevanje ciljev zbledi že po nekaj dneh! Verjetno to zgodbo poznaš bolje kot svoj žep! Dejstvo je, da ko se odločiš spremeniti navado, to pomeni, da se moraš odpovedati ugodju in narediti nekaj, kar ti ne bo najbolj ugajalo. A to je edini način, da se v tvojem življenju nekaj premakne v pravo smer. Le pomisli, koliko bi lahko v enem letu dosegla, če bi se držala zastavljenih novoletnih zaobljub … Veliko!

Če ne veš, kako se lotiti sprememb, ti ponujamo pomoč!

Prvi korak – s svinčnikom v rokah

Preden pozabiš na svoje cilje, si jih lepo zapiši na list papirja. Na seznamu se lahko znajdejo vse želje – kaj bi rada spremenila, kaj moraš spremeniti in tisto, za kar veš, da se ne bo zlahka spremenilo!

Drugi korak – razdelitev na podcilje

Čeprav velike spremembe pozitivno vplivajo na naše življenje, je vsaka misel na majhno spremembo strašljiva. Zato vse cilje razdeli na manjše podcilje, ki te bodo do končnega cilja pripeljali počasi, a zagotovo uspešno!

Tretji korak – spopad s spremembami

Ne bo lahko, tega se moraš zavedati, še preden se v tvojem življenju kar koli spremeni! Naj te tolaži misel, da bo čez čas lažje – ko se boš navadila na spremembe.

Opozorilo: Nikar ne poskušaj vsega doseči naenkrat! Ne zadaj si pretežkih ciljev za enako obdobje, raje jih uresničuj enega za drugim, daj si kakšen mesec časa in se šele nato loti novega. Za spremembe je namreč potreben čas!

Četrti korak – skušnjave

Da te ne bo zaneslo na stara pota, iz stanovanja odstrani vse moteče dejavnike. Če bi se rada izognila sladkarijam, jih ne imej na mizi, ampak jih pospravi v omaro, da jih ne boš požirala s pogledom, dokler se jih ne boš na koncu lotila še s svojimi usti. Če bi rada prenehala kaditi, vse škatlice cigaret vrzi v smeti. Manj bo motečih dejavnikov okrog tebe, bolj boš uspešna pri doseganju cilja.

Peti korak – ne obupaj!

Ne pozabi, da je bilo v tvojem položaju že nešteto ljudi in mnogim je uspelo prebroditi manjše in večje krize ter prispeti do cilja. Zakaj torej ne bi uspelo tebi?

Srečno!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri