Novinarski izziv cosmo maturantk

Pri zadnji mesečni nalogi smo maturantke preizkusili v vlogah čisto pravih cosmo novinark. Intervjuvale so znane osebnosti, pri pisanju pa so morale upoštevati enaka pravila, ki veljajo za vse, ki ustvarjamo Cosmopolitan.

30. 6. 2011

Najbolj prepričljiva je bila Patricija Oštarijaš, zato njen intervju tudi objavljamo.

 

Eva Breznikar: glasbenica in glasbena menedžerka

Zaupam ženski intuiciji!

Srečali sva se v soboto zvečer, na Terasi v Kranju. Prepoznala sem jo od daleč. Minilo je sedem let, a njen videz ostaja enako prepoznaven. Iskreno me je objela in šepnila: 'Moja punčka'.

Spet sva stali druga nasproti druge. Spet sem bila njena 12-letna punčka, njena plavalka, ona pa moja trenerka in zaupnica. In govorili sva brez odmora, več ur, saj se je v teh sedmih letih marsikaj spremenilo. Z navdušenjem mi je razlagala o svojem življenju in me zabavala ob prigodah svojega nedavnega potovanja v Ameriko.

Eva, opiši svojo pot do uspeha. S katerimi pastmi si se redno srečevala?

Naučila sem se, da ni nič samo po sebi umevno in da je za vsak uspeh potreben natančno določen cilj pa tudi garanje, vztrajnost. Največja past so ljudje, ki se izdajajo za nekaj, kar niso – preden ugotoviš, katero mesto pripada komu, lahko že zapraviš veliko priložnosti in časa. Vsaka pot je pisana in do neke mere trnova, zato je pomembno, da ti tudi pot pomeni užitek.

So se torej sanje, o katerih si kot majhna punčka veliko premišljevala, uresničile?

Ne. Moje zares prave sanje so bile nastop na olimpijskih igrah. Kot še ne 14-letna plavalka s kupom državnih rekordov sem v Ljubljano prišla trenirat, a takrat so bile v klubih in krovni organizaciji v ospredju spletke namesto skrbi za plavalce in tako je v tistem času veliko nadarjenih plavalcev hitro končalo kariero. Dolgo sem prebolevala vse skupaj. Ampak ne nazadnje – koliko ljudem se uresničijo sanje? Jaz sem si potem zarisala nove in šla dalje. Nisem človek, ki predolgo stoji na mestu.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Trenutno pripravljam samostojni album, osvežila sem tudi znanje kitare, zato uživam v vsakem novem glasbenem koraku. Poletje je letos zame polno koncertov, tako da se ves čas zabavam. In to je tudi moje vodilo za naprej – delati samo stvari, ki jih imaš rad. Samo enkrat se živi, zato se mi zdi zelo pomembno, da ničesar ne delaš po sili, pa kakršnokoli delo že je.

Pred kratkim si obiskala Ameriko. Kakšen je bil prvoten namen potovanja in kaj ti je najbolj ostalo v spominu?

Na glasbenem izobraževanju v Los Angelesu sem ostala pol leta. Obenem sem potovanje izkoristila za dodatno delo v medijih, saj sem po izobrazbi novinarka, ter spoznala goro zanimivih ljudi in krajev. Vsako potovanje mi pusti močan pečat in rada potujem, a vedno se rada tudi vrnem domov.

Glede na to, da imaš resnega fanta, s katerim se odlično razumeta, me zanima, kakšna so zlata pravila za srečno zvezo?

Huh, o tem bi pa lahko napisala knjigo. (smeh) Zlata pravila? Hm, morala sem it skozi kar nekaj propadlih zvez, da sem prišla do pravega fanta. (smeh) Zaupanje, recimo, se mi zdi vsekakor ena ključnih stvari – ko se vate naseli dvom v zvezi s partnerjem, je to samo še pot navzdol. Ženske moramo prisluhniti tudi intuiciji: ko pri sebi za hipec začutiš, da to ni to ali da ima fant drugo, se pogosto izkaže za resnično. In takrat je treba spakirati, ne pa ostati in krpati. Ja, lahko je biti pameten, ko imaš srečno zvezo! (smeh)

Patricija Oštarijaš

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri