Novi predlogi za napeto in dražljivo branje

Prebreš vse, kar ti pride pod roke, ali pa je tvoj bralni okus specifičen in posegaš le po izbranih avtorjih, ki te s svojimi zgodbami in žanri v tem hipu najbolj nagovorijo?

Novi predlogi za napeto in dražljivo branje (foto: profimedia) profimedia
22. 3. 2014

Še dobro, da na knjižnem trgu nikakor ne umanjka izbire novih, tako ali drugače razburljivih branj za prav vsak okus.

In prav te dni je pri založbi Učil International izšlo kar nekaj zanimivih branj v obliki priročnih žepnih knjig.

Naj na tem mestu opozorimo na nekaj njih ...

Ljubezen z očarljivcem

Nje avtorica Julia Quinn je svojo prvo knjigo začela pisati mesec dni po zaključku kolidža in od takrat naprej s svojim pisanjem nikoli več prenehala. Njena tokratna zgodba je zgodba Penelope Featherington, ki je od nekdaj na skrivaj oboževala brata svoje najboljše prijateljice. In medtem ko je polovico svojega življenja le od daleč opazovala Colina Bridgertona, je menila, da o njem ve vse, dokler ni odkrila njegove največje skrivnosti - in pomislila, da ga sploh ne pozna.

Zaplet v zgodbi:

  • Colin Bridgerton je naveličan tega, da ga imajo samo za praznoglavega očarljivca, sit je zloglasne izdajateljice časopisa lady Whistledown, ki objavlja najnovejše govorice in očitno ne more natisniti izdaje, v kateri ne bi bil omenjen tudi on. Ko se vrne s potovanja v tujini, ugotovi, da nič v njegovem življenju ni več enako - še najmanj Penelope Featherington! Nenadoma ga sestrina najboljša prijateljica preganja v sanjah. A ko ugotovi, da ima tudi Penelope skrivnost, se mora izmuzljivi samec odločiti - mu ona pomeni največjo grožnjo ali obet za srečen konec?

Da bi izvedela, boš morala ob priliki knjigo vzeti v svoje roke ;)

Spartak - Meči in pepel

... je prvi roman J.M. Clementsa iz serije neustrašnega tračasnkega bojevnika Spartaka, ki je nastal po predlogi televizijske serije!

Zgodbo legendarnega gladiatorja boš tako lahko spoznala kar skozi slikovito, razburljivo in mestoma nadvse dražljivo branje.

Knjige o Spartaku odlikuje vrhunska zmes s krvjo prepojene akcije, eksotične seksualnosti, grozljive podlosti in nepojmljivega junaštva.

O zgodbi na kratko:

  • Gladiator Spartak, novi prvak Kapue, se v skladu z rimskimi običaji bori ob grobu bogataša Pelorja, ki so ga brutalno umorili lastni sužnji. Lanista Kvint Batiat, Spartakov lastnik in častihlepni trgovec s sužnji, izkoristi priložnost in skuje načrt za prevzem pokojnikove zapuščine. Pri tem mu pomaga rimski kvestor Mark Tulij Ciceron, ki je v Neapolis prišel iskat nove prerokbe o prihodnosti rima. Pri tem naleti na getsko vedeževalko, čarovnico Medejo, ravno tisto, ki je ubila Pelorja ...

Več za tvojo knjižno listo

Seznam novih branj se na tem mestu seveda ne konča, zato bi te na tem mestu radi opozorili tudi na izid drugega dela vroče erotične trilogije Maye Banks: Poželenje. V kolikor si ljubiteljica branj tega vznemirljivega žanra, boš naš namig zagotovo sprejela z odobravanjem ;)

Ljubiteljice romantičnih zgodb bodo verjetno posegle tudi po knjigah Noč predaje Tesse Dare in Veliki užitki Eloise James, izšlo pa je tudi nekaj napetih kriminalk, za ljubiteljice tovrstnega branja.

Med novostmi, na katero bi na tem mestu radi posebej opozorili, pa je tudi knjiga Charliejev svet - kultna knjiga o odraščanju, ki jo je napisal Stephen Chbosky. Knjiga je postala svetovna uspešnica, po kateri je bil posnet tudi film.

Želimo ti obilo veselja pri branju ;)