Novi fenomeni: Prihajajo interaktivne knjige!

V eri intenzivne informacijske komunikacijske tehnologije se zdi, kot da nas pojem interaktivnosti spremlja praktično na vsakem koraku.

15. 5. 2012

Interaktivni smo na spletu - prenosniku ali dlančniku, socialnih omrežjih, spletnih portalih ... nič čudnega, da si taistega želijo, vsaj za vzorec, posedovati tudi t.i. stari mediji. In ja, celo stare dobre papirnate knjige!

Na mladih svet stoji :)

Pri Tehniški založbi Slovenije sta tako - za pokušino - že izšli dve, prav posebni otroški knjigici, ki se lahko pohvalita s svojevrstno interaktivnostjo.

Zaenkrat je govora o interaktivnih knjigah z magnetki, ki pa knjigam (morda) vendarle obljubljajo še nadvse pestro tovrstno prihodnost.

Trije prašički in Rdeča kapica, obe knjigi je slikovno opremila priznana ilustratorka Andrea Petrlik. Klasične pravljice, ki seveda ne smejo manjkati na knjižnih policah doma, v katerem je doma otroški smeh, se ponašajo ne le sprenovljeno podobo, temveč tudi posebno dodano vrednostjo ličnih knjižic trdih platnic. Pravljicam so namreč dodane posebne podobice literanih junakov in za zgodbo ključnih predmetov, ki so v resnici mali magnetki in s pomočjo katerih bodo mali lastniki interaktivnih knjigic skozi pravljično pokrajino lahko potovali na povsem nov in svoj način.

Vsekakor izkušnja vredna vrnitve v svet (morda tudi tvojih osebnih) najljubših pravljic.

knjiga

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri