Novi Cosmopolitan tokrat prvič tudi v svoji majhni različici!

Saj poznaš tisto, ko kupiš novi Cosmopolitan, pa se tudi mudi najti kotiček, kjer boš lahko sedla in ga prvič prelistala, potem ga pa nikakor ne spraviš v svojo torbico? No, tokrat boš lahko, če se boš tako odločila, prvič uživala v Cosmu tudi v majhnem formatu.

31. 7. 2014

Mali Cosmo, ki bo imel prav vse, kar ima veliki, bo na voljo tudi po posebni ceni 2,99 €.

Komaj čakamo, da slišimo tudi, kako ti bo ta ljubka in priročna različica všeč ;)

Avgustovski številki Cosmopolitana pa je odgovorna urednica male in velike tiskane edicije v uvodniku na pot zapisala naslednje misli ...

Resnica o poletnem dopustu

Si predstavljaš, da bi šla na dopust na samotni otok brez elektrike, telefona, fotoaparata, brez lepotnih pripomočkov, ipoda, da o kakšnih večjih igračkah sploh ne govorim. Kako bi se počutila? Bi bila sposobna preživeti en teden, ne da bi dobila napad osamljenosti?

Ko sem punce na uredništvu spraševala, ali bi jim to uspelo, so prikimavale, celo želele bi si preživeti takšen dopust. Pa bi nam res uspelo?

Ko se za v kamp natovorim s hladilnikom, visečo mrežo, petimi knjigami (od katerih navadno preberem največ dve), vso domačo hrano, kolesom, opremo za deskanje, in ko precej velik avto poka po šivih, meni pa se po glavi podijo skrbi, da sem kaj pozabila, srce poskakuje kot za stavo (pa sem sicer precej neobremenjen človek). Takrat vem, da je šlo nekaj narobe. Zelo narobe.

Zakaj se pravzaprav opremimo z vsem nepotrebnim balastom? Nujne stvari se da precej hitro spakirati, vse drugo pa je povsem nepotrebno. Kot da bi se bali, da bomo kaj zamudili, da morda ne bomo deležni ugodja, za katerega smo vse leto trdo delali. Živčnost (pogosto kar podzavestna) se nadaljuje na dopustu, saj je treba vse postaviti na svoje mesto, pa tudi seveda vse uporabiti, če smo že pripeljali s sabo. Pogosto se odločimo za dopust v družbi ljudi, s katerimi veliko časa preživimo že čez leto, ker ne gre drugače, si dopust privoščimo v top sezoni, kjer kot sardelice lovimo sončne žarke. In nekako vseeno pričakujemo, da se bo nekje vmes spočila glava. Naša glava pa melje, procesira, se ogleduje na vse strani, športa, klepeta, žura, obeduje in začudeno še vedno prikimava vsemu, kar ji ponudimo. Pa saj ni treba, da se v svojih najbolj divjih letih prijaviš v kamp za upokojence, je pa dobro, da poleti opraviš letni servis, vidiš, kaj je treba zamenjati, kaj dobrega se ti je zgodilo in kaj te čaka v prihodnosti. Poletje je tudi najboljši čas za nove kreativne ideje, ki pa se ti lahko zgodijo le, če je v glavi dovolj prostora zanje. Če boš zasuta z vsemi nepotrebnimi stvarmi okoli sebe, se boš na takšno življenje navadila in doživela travmo vsakič, ko boš vsaj za hip sama. Lepo je biti sam s sabo, poslušati čričke, noge namakati v vodi in samo sanjariti. Tako močno sanjariti, da se za nekaj ur ne zavedaš okolice, se pa potem toliko bolje zavedaš vseh dobrih stvari, ki te obdajajo. Morda celo ugotoviš, kako srečna si in predvsem kako si lahko hvaležna za vse, kar imaš.

podpis

Kaj si moraš prebrati ta mesec:

  • Tudi Nina, ki jo lahko občuduješ na naslovnici Cosma, je hvaležna za vse težke trenutke, ki so se ji zgodili v življenju. Moram priznati, da mi je s svojo energijo in simpatičnostjo zlezla pod kožo. Je punca, s katero bi lahko klepetala ves dan in se od nje tudi veliko naučila. Kaj vse sta se ob kosilu pogovarjali z novinarko Tino Torelli, si preberi na strani 18.
  • Druga v vrsti žensk, ki jih občudujem, je mlada hollywoodska igralka Anna Lynne Mccord, ki je odkrito spregovorila o zlorabi in težkih preizkušnjah, v katerih se je znašla že kot otrok. Pogumno in navdihujočo zgodbo najdeš na strani 62.
  • Če se trenutno res počutiš, kot da bi lahko premikala gore, poišči članek o tem, kako lahko dosežeš vse cilje, ki si si jih zastavila (str. 60). Presenečena boš ugotovila, kako ti lahko majhni miselni premiki zasukajo življenje v povsem novo smer.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri