Vroče zgodbe za prihajajočo jesen! Podarjamo!

Medtem ko nekateri prav otožno spremljajo počasno slovo poletja, se prave knjigoljubke te dni predvsem močno veselijo številnih najavljenih knjižnih novosti, ki jim bodo v naslednjih dneh in tednih izdatno razburkale domišljijo.

5. 9. 2013

Seznam novih vročih zgodb, ki bi jih bilo vredno prebrati, je seveda nadvse pester in dolg. In če ne veš, po kateri od številnih knjižnih novosti bi najprej posegla, se nam pusti prepričati za enega od naših naslednjih predlogov.

Naš vroč knjižni tris!

Najprej zaradi naslova, nato pa tudi zaradi imena priljubljenega in - kot gre na spletu brati - večkrat nagrajenega ameriškega avtorja Johna Greena, je naš prvi predlog jesenskega branja:

Krive so zvezde

Krive so zvezdeIn medtem, ko na spletni strani EMKE beremo, da se je roman Krive so zvezde medtem že povzpel na večino lestvic najbolje prodajanih knjig, zgolj za hip podvomimo v rek 'Ne sodi knjige po platnicah'. Zgolj za hip seveda le zat, ker se zavedamo, da nam je zgolj slučajno uspel ta 'veliki met'. Čeravno nas je knjiga resda pritegnila že z naslovom, pa je več kot očitno šele vsebina tista, ki je prepričala mnoge.

Med platnicami: Šestnajstletna Hazel boleha za neozdravljivo obliko raka. Njen svet je poln bolnišnic, zaščitniških staršev in stalno novih oblik zdravljenja. Toda Hazel si ne želi, da bi bilo njeno življenje v celoti podrejeno bolezni. Hazel hoče vse, kar si želijo druga dekleta njene starosti, in ko v skupini za samopomoč spozna čudovitega fanta s podobno diagnozo kot ona, se ji želja izpolni. Čedni, pametni in zabavni Gus v Hazelin svet prinese smeh in pustolovščine, predvsem pa novo upanje ...

Več informacij, pa tudi povezave do nekaterih drugih knjig istega avtorja, boš našla na spletni povezavi: Krive so zvezde!

Nato smo kot prave cosmo bejbe ponovno 'padle' na platnice naslednje vroče knjižne novosti:

Prva dama

Seveda smo nad lepim obrazom čutne ženske rdeče naličenih ustnic hipno prepoznale tudi ime avtorice knjige, ki nam ni povsem neznano. Knjige izpod peresa Susan Elizabeth Phillips smo namreč tako v reviji kot na spletu že predstavljali (pa tudi podarjali). In ker avtorico vendarle že poznamo, verjamemo tudi obljubam nove zares čarobne zgodbe, ki naj bi osvojila naše srce. No, vseeno nas je zanimalo tudi, kaj se skriva ...

Prva damaMed platnicami: Kako se najbolj znana ženska na svetu lahko skrije vsem na očeh? Lepa mlada vdova predsednika Združenih držav Amerike je že mislila, da se je rešila obveznosti do Bele hiše, tedaj pa so jo okoliščine prisilile, da je znova prevzela vlogo prve dame. Vendar ne za dolgo, saj se je odločila izmuzniti, da bi vsaj nekaj dni lahko preživela kot povsem navadna ženska. Potrebuje samo še pravo krinko ... Išče jo vsa država, toda prve dame nihče ne pričakuje v družbi skrivnostnega, zapeljivega tujca, ki v njej drami pozabljene strasti. Z osirotelima deklicama, ki potrebujeta družino, se tako skupaj odpravijo na potovanje, polno pustolovščin, ljubezni in novih začetkov.

Na naslednji spletni povezavi boš knjigo kot v kakšni pravi knjigarni lahko tudi prelistala: Prava dama!

In ker dobre stvari najraje prihajajo v troje - in verjemi nam, da so za razliko od tebe, ljubitelji knjig na tem mestu pomislili predvsem na številne vroče trilogije zadnjih let :P - bomo za dopolnitev našega tokratnega izbora primaknili še žanrsko nekoliko bolj napeto branje.

Našo pozornost je tokrat pritegnila žanru primerna temačna in krvava knjiga avtorja prav tako zanimivo skrivnostnega imena:

Fazanarji

FazanarjiNa zadnji in hkrati tudi eni najbolj branih strani vsake knjige bi lahko prebrala, da je knjigo podpisal večkrat nagrajeni danski pisatelj Jussi Adler-Olsen, ki naj bi s serijo Oddelek Q vnašal svež veter v kriminalni žanr. Avtor te presunljive, mračnjaške in mestoma humorne kriminalke je hkrati tudi eden najbolje prodajanih evropskih avtorjev. Vsekakor adut, ki ga je vredno upoštevati.

Med platnicami: Komisar Carl Morck z Oddelka Q, ki se ukvarja s starimi nerešenimi primeri, se loti brutalnega umora brata in sestre izpred dvajsetih let. Morilec je sicer priznal in sedi v kehi, a očitno ni edini krivec. Zakaj bi se sicer na Morckovi mizi znašla mapa s tem primerom? In kdo jo je položil tja? Mračnim skrivnostim kar ni videti konca ...

Na naslednji spletni povezavi boš knjigo kot v kakšni pravi knjigarni lahko tudi prelistala: Fazanarji!

Vse tri tudi podarjamo!

Knjige podarjamo tistim trem srečnicam (ali srečnežem), ki so odgovorili na naslednje nagradno vprašanje:

  • Kdo je prevedel knjigo Johna Greena Krive so zvezde?

... in imeli veliko sreče pri žrebu, ki smo v skladu s pravili nagradnih iger na spletu opravili 5. septembra.

Srečneži, ki prejmejo knjige so:

  • Sara Vocovnik iz Maribora
  • Marija Genda iz Beltincev
  • Marjana Andrijanič iz Ljubljane

Čestitamo