Nova rešitev za zniževanje stroškov

Prihranila boš živce, čas in denar.

Smučaš za isto ceno, spiš ceneje. (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 2. 2012

V Slovenijo prihaja ‘carsharing’ – platforma medsebojne posoje osebnih vozil, ki ga najdeš na portalu posodiavto.si. Prednosti se nanašajo predvsem na nižanje stroškov, in sicer:

1. če nimaš avta, si ga kadarkoli lahko izposodiš, z registracijo in popravili pa se ne ukvarjaš;

2. če si lastnica avtomobila, ga lahko oddaš, nekaj zaslužiš in razbremeniš svojo denarnico, ko je treba plačati vzdrževanje.

Izogni se počitnicam

Od 18. do 26. februarja imajo slovenski šolarji počitnice, in kot po navadi bodo okupirali vsa bližnja zimska središča. Nočitve bodo v tem tednu dražje, hoteli bolj zasedeni, smučišča pa nabito polna. Če želiš več smučati in ceneje spati, si smučarski teden raje rezerviraj kdaj drugič.

Iz domače kuhinje

Če sta brez denarja, si večerjico privoščita doma. Ker jo bosta skuhala sama, ne bo stala celega premoženja, vseeno pa bosta uživala v njej in se zabavala tudi pri pripravi.

Ne zapravljaj časa za pošto

Elektronska pošta je ena tistih stvari, ki ti med delom nenačrtovano vzamejo največ časa. Najbolj smiselno je, da nekako omejiš, kolikokrat in kdaj boš kliknila na gumb za sprejem novih sporočil.

Takrat, ko jih boš pregledovala, poskusi odgovarjati kar sproti, nato pa pošto, ki si jo že ‘obdelala’, razporedi po ustreznih mapah.

Če neko vprašanje od tebe zahteva več kot pet minut pisanja, oseb kar pokliči in odgovor podaj ustno – bo hitreje.

Tvoj izračun

Navada: Nekaj koktajlov vsak konec tedna.
Strošek: 750€/letno.
Za ta denar bi dobila: 4 elektronske bralnike knjig.

Besedilo: Manca Kraševec, fotografije: Shutterstock, promocijski material

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri