Nova pot do Blejskega gradu

Do Blejskega gradu se boste lahko povzpeli po obnovljeni sprehajalni poti. Na Zavodu za kulturo Bled, ki upravlja grad, so se že leta 2009 odločili za prenovo 50 let stare sprehajalne poti do Blejskega
gradu.

3. 7. 2011

Po poti se vsako leto povzpne več kot 20 tisoč obiskovalcev.

Za ureditev poti je Zavod za kulturo Bled odštel 200 tisoč evrov, saj so bile urejene tudi varnostne ograje in osvetlitev za hojo po mraku (500 metrov dolga grajska pot ima 183 stopnic in 114 opornih stebričev).

Prenova sprehajalne poti je največja v vrsti naložb v kompleks Blejskega gradu ob njegovem jubileju, saj mineva že tisoč let od prve omembe gradu. Med drugim so že prenovili tudi stopnice na kamniti
vstopni obok nad mostovžem, sanirali teren v okolici in postavili nov ekološki otok ob parkirišču pod gradom. Prav tako so prenovili pohodne površine na obeh terasah gradu, delno tudi stopnišča, v celoti pa kuhinjske prostore grajske restavracije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri