Nov vseslovenski muzej že na dosegu miške

Na spletnem naslovu www.museums.si je na voljo osrednji slovenski muzejski portal Museums.si. Na njem se z zbirkami, razstavami in aktualnimi dogodki predstavljajo slovenski muzeji in galerije.

7. 12. 2010

Museums.si je namenjen tako strokovni javnosti, kot tudi vsem drugim, ki jih zanima delo in dogajanje v slovenskih kulturnih ustanovah.

Poenostavlja pregled objavljenih zbirk in njihovo iskanje po različnih kriterijih. Omogoča enostaven pregled aktualnih in preteklih razstav.

Pomeben prispevek k promociji kulturne dediščine

Indeks avtorjev pregledno predstavlja seznam avtorjev, katerih dela so na ogled, z izpostavljenimi avtorji pa želijo življenje in delo slovenskih kulturnih ustvarjalcev prikazati v sliki in besedi. Nastaja tudi pregled vseh slovenskih muzejev in galerij, ponudbo pa bogatijo še strokovni članki in publikacije.

Gre za zaenkrat največji tovrstni portal pri nas, na katerem si že lahko ogledaš skoraj 20.000 predmetov iz številnih muzejev in galerij. Museums.si tako informira in poučuje, s tem pa skrbi za promocijo slovenske kulturne dediščine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri