NIVEA Podajte nam roko!: Košarkarjem Uniona Olimpije uspelo zbrati 330 rok!

Tradicionalni vseslovenski dobrodelni projekt za pomoč otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejšega okolja na poti do izobrazbe so na svojevsten način podprli tudi visokorasli košarkarji Uniona Olimpije. V Stožicah so med četrtinami uspeli zbrati kar 330 rok!

10. 11. 2011

Na košarkarski tekmi v Stožicah se je odvil prvi dogodek v okviru dobrodelne akcije NIVEA Podajte nam roko!.

Tradicionalnemu vseslovenskemu projektu, ki v sodelovanju podjetja Beiersdorf in Zveze prijateljev mladine Slovenije letos poteka že šesto leto zapored, se je namreč pridružil Košarkarski klub Union Olimpija.

Skupaj s svojimi navijači so med četrtinami na tekmi proti turškemu Galatasarayu v veliko knjigo NIVEA obrisali 330 dlani.

Za vsako podano roko organizator projekta, podjetje Beiersdorf, v Učni sklad NIVEA prispeva pol eura in tako podpira otroke in mladostnike iz socialno šibkejšega okolja na poti do izobrazbe.

“Dobrodelnost je, da nekomu pomagaš. Tistim, ki potrebujejo pomoč. Pomagaš lahko s prostovoljnim delom, finančno ali s stvarmi, ki jih nekdo potrebuje,” je o dobrodelnosti povedal Goran Jagodnik, kapetan ekipe Union Olimpija, ki zaradi poškodb trenutno ne igra.

“Šola je zelo pomembna. Vsak ne more biti profesionalen športnik. Hitro lahko pride do poškodbe, ki ti lahko prepreči nadaljnjo športno kariero,” je Jagodnik nagovoril mlade in jim svetoval, da preden se odločijo za športno kariero, dokončajo vsaj srednjo šolo in si tako zagotovijo izobrazbo, ki jim bo omogočila priložnost za polno življenje.

Da je izobrazba zelo pomembna, so se strinjali tudi drugi člani ekipe Union Olimpija, ki jim je kot profesionalnim športnikom poleg zdravja seveda, pomembno tudi razvijanje svojih talentov.

“Naj gre za košarko ali kaj drugega,” je še dodal Gezim Morina.

Letos bo v sklopu akcije, ki traja med 3. in 20. novembrom, potekalo 5 dogodkov.

Sodelujoči bodo v ogromen zvezek, ki simbolizira rdečo nit letošnje akcije, tj. knjiga, šola in šolstvo, obrisali svojo dlan in tako pomagali do izobrazbe otrokom in mladostnikom iz družin, ki jim pot do znanja predstavlja velik finančen zalogaj.

Razpored dogodkov (objavljamo tudi že minule):

  • 9.11. ob 19h – Stožice
  • 10.11. ob 10h – Konzorcij
  • 15.11. ob 17h – Citypark pred Mladinsko knjigo
  • 17.11. ob 17h – Knjižnica Otona Župančiča
  • 19.11. ob 15h – Kolosej


Zbiranje dlani pa kot vsako leto seveda poteka tudi prek spletne strani www.NIVEA.si/roke ter v sodelovanju z vrtci in šolami. Roke lahko tudi narišeš na listu papirja, kosu blaga ali jih kako drugače ustvariš in pošlješ na naslov: Beiersdorf d.o.o., p.p. 4130, 1001 Ljubljana, s pripisom "Roke”.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri