Ni ga pravega poletja brez dobre knjige

Počitnice niso le nore dogodivščine in brezskrbna druženja, temveč tudi dovolj prostega časa, da si končno vzameš trenutek za kakšno dobro in kratkočasno branje.

4. 7. 2014

Med knjižnimi novostmi bosta romantične duše zagotovo pritegnila romana Maske v mesečini Jude Deveraux in Poroka Nicholasa Sparksa.

Še posebno prve bodo vesele bralke, ki so že posegle po prvem delu trilogije Jude Deveraux. Ta čudovita nova zgodba te bo postavila v majhno mesto Edilean V Virginiji, kjer se presenetljivo odvijajo usode treh prijateljic iz študentskih let.

  • 'Sophie Kincaid nepričakovano zapusti fant, zato dekle pobegne v mesetece, ki mu njena prijateljica Kim Aldredge pravi raj na zemlji. Toda Sophiejini prvi vtisi o Edileanu so vse prej kot rajski: najprej se ji daleč od vsega pokvari avtomobil, nato jo skoraj povozi divjak v športnem avtomobilu. Majhno dejanje iz maščevanja ji da nekaj zadovoljstva in hitro se razširi glas, da je atraktivna neznanka vedno zagrenjenemu dr. Reedu dala vetra. A ni bilo prvič, da je ognjevito umetnico maščevanje gnalo malce predaleč; skrivnostni predmet, ki ga nosi s sabo, bi lahko njenemu nekdanjemu fantu uničil prihodnost. Tudi Reede Aldredge ima skrivnosti; med drugim bi se rad zbližal z lepotico, ki je postavila na glavo njegov temačni svet. Pod nočnim nebom je njun ples v maskah čaroben - bo vsega konec, ko bo posijalo sonce?'

Poleg romance, polne domačnosti, topline in neponovljive strasti, je tu tudi Poroka - ganljiva izpoved o izgubljeni, znova odkriti in obnovljeni ljubezni izpod peresa Nicholasa Sparksa.

  • 'Wilson je uspešen odvetnik za premoženjsko pravo ter preudaren, zvest in zanesljiv moški, a romantične geste in kazanje čustev so mu od nekdaj tuji. Ob devetindajseti obletnici poroke spozna, da sta se z ženo odtujila ter da v njunem zakonu manjkata strast in spontanost. Ker ni prepričan, ali ga žena sploh še ljubi, in ker se približuje poroka njegove hčere, se po nasvet zateče k svojemu tastu. navdušen nad ganljivo ljubezensko zgodbo med Noahom in Allie Calhoun (njuna zgodba je opisana v knjigi Beležnica) poskuša najti način, da bi znova osvojil srce ženske, ki jo je ljubil vse življenje.'

In če se boš odločila, da bi si morda katerega od novih poletnih branj omislila v obliki žepne knjige, vsekakor izkoristi akcijo, v kateri plačaš dve, domov pa odideš s tremi.

trilerIzbirala boš lahko med še kar nekaj novostmi, med katerimi gotovo ne smeš spregledati že 3. del vroče erotične trilogije Vročica Maye Banks in tragično, čustveno ter navdihujočo zgodbo Dekle na pečini Lucinde Riley.

So ti ljubša razburljivejša branja? Zate bo morda prava izbira Angel smrti - psihološke kriminalke Camille Lackberg. Izšla pa je tudi napeta kriminalka, polna srhljivih prizorov, primerljivih s tistimi iz filma Ko jagenjčki obmolknejo. Te je kar takoj zmrazilo? Vzemi torej v roke tudi Volka Ethana Crossa.