Nevtraliziraj negativna čustva

Jeza, bes, žalost, bolečine in različne bolezni so tudi del tvojega vsakdanjika.

18. 2. 2010

In če te takrat, ko obtičiš v prometnem zamašku, popade tak bes, da bi najraje skočila iz avta in kričala (ali ko te šef nadere brez razloga in bi ga najraje po nosu, ali ko si pod stresom zaradi delovnih in drugih obveznosti ter se počutiš kot največja zguba na svetu), potem je tehnika čustvene osvoboditve oziroma EFT (Emotional Freedom Technique) kot nalašč zate.

Teorija: S to tehniko nevtraliziraš nakopičena negativna čustva, ki ti preprečujejo, da bi normalno funkcionirala, hkrati pa ti EFT omogoča, da iz nezavednega prebudiš čustva, ki so povezana z dogodki iz otroštva in preteklosti ter z njimi povezanimi osebami, in se jih v kratkem času znebiš oziroma jih nevtraliziraš tako, da v zvezi z njimi ne čutiš več strahu, razočaranj, žalosti itd.

Praksa: Bistvo tehnike je, da s trepljanjem oziroma trkanjem z roko pritiskaš na določene akupresurne točke, medtem pa razmišljaš oziroma v nekaj besedah na glas opisuješ čustvo oziroma dogodek, ki te muči (npr.: Jezna sem nanj, ker me ponižuje; Nestrpna sem, kadar imam veliko dela; Nemočna sem, ker ne vem, kako naj shujšam; Besna sem, ker me ves čas boli glava.).

Med tem postopkom se čustvene vsebine, povezane z različnimi osebami, dogodki, bolečinami itd., nevtralizirajo, v sebi pa namesto na petosti in stresa začutiš sproščenost in razbremenitev. Najbolje je, če se postopka naučiš skupaj s terapevtom, ki jih je v Sloveniji čedalje več in jih lahko najdeš na spletu. Lahko pa si pomagaš tudi z odličnim videoposnetkom na spletni strani youtube.

Celoten postopek se ti lahko zdi malce smešen, toda verjemi – deluje!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri