Nekaj za sladkosnede: 'Cakepops' - tortice na palčki

'Cakepops' niso ne kolački ne lizike, ampak kombinacija obojega. Okrogli posladki oziroma kolački so narejeni iz biskvitnega ali umešanega testa, domiselno okrašeni in nataknjeni na palčke.

28. 12. 2011

Spretni izdelovalci jih okrasijo v vseh mogočih barvah in oblikah, in tako se slastne kroglice spremenijo tudi v ljubke figurice, na primer čebelice, miške, Božičke …

Prikupni kolački so v Ameriki zadnji modni hit, zato skoraj nikoli ne manjkajo na rojstnodnevnih zabavah, porokah in podobnih dogodkih. Izdelujejo jih celo v promocijske namene, z logotipi podjetij.

Naj se ti pocedijo sline na spletni strani www.cakepops.si.

'Cakepopsi' za tvojo zabavo!

Tortice na palčki naredi tako, da zdrobljen biskvit ali kolač zmešaš s kremasto maso, na primer s sirnim ali lešnikovim namazom (nutela ali podobno), ali pa s kremasto stepenim maslom in sladkorjem v prahu. Maso dobro pregneti; biti mora tako kompaktna, da kroglice ne razpadejo, sicer dodaj še malo razdrobljenega kolača. Iz mase oblikuj kroglice, jih položi na pladenj, obložen s papirjem za peko, in jih za približno 10 minut postavi v zamrzovalnik, da se nekoliko strdijo.

V kroglice potisni palčke za lizike in jih potegni ven.

Vsako palčko na enem koncu pomoči v raztopljeno čokolado (belo ali črno), jo vtakni nazaj v kroglico in počakaj, da se čokolada strdi. Nato kroglice previdno potopi v raztopljeno čokolado in jih s palčkami navzdol zatakni v stiropor. Kroglice po želji okrasi z mrvicami ali nanje nabrizgaj sladkorni preliv različnih barv.

In tvoji 'Cakepopsi' so narejeni ;)

cakepops