Nauči se, kako spustiti stvari iz rok

Če je sprožilec za tornado tvojih misli majhen ali velik, je pomem­bno, da situacije, ki ti parajo živce, pozabiš hitro, kar se da. Uporabi naše miselne trike naslednjič, ko bodo obsedene misli trajale ...

"Sprostiš se lahko tudi s prijateljico, pa naj gre za žuranje v vajinem najljubšem klubu ali pa zabavo v pižamah." (foto: Michael Edwards) Michael Edwards
22. 10. 2013

Celo jutro

Ko te bo ob pamet spravljal zastoj na cesti, nežno potegni elastiko za lase in jo nato spusti. Prav čudno, ampak to drobno ščipanje te bo spomnilo, da se povsem nepotrebno obremenjuješ in da je bolje nehati (preden si izpuliš cel šop).

Tedne in tedne

Recimo, da si po nesreči poslala prav sočno e-pošto osebi, ki si jo opravljala. Pomisli, kako bi odreagirala sama. Oseba morda ne bo pozabila, bo pa prav gotovo prebolela. To si zapomni in gotovo boš tudi ti.

Mesece ali celo leta

Razšla si se s fantom, ki te je varal, ampak do njega še vedno gojiš zamero. Napiši pismo o tem, kako te je prizadel. Ne pošlji ali uniči ga: obrni se nanj, ko ti bo spet hudo, da vidiš, kako se tvoja čustva s časom spreminjajo – tako boš čisto sama zaprla to poglavje.

Besedilo: Živa Gedei