Nasvet poletja: Če so eksotični kraji in hrana tvoja strast …

Ko sanjamo o rajskih plažah in eksotičnih jedeh, sanjamo tudi trenutkih, ki jih lahko preko telefona takoj pokažemo svojim prijateljem in domačim. Res krasne fotografije nam prikaže klik na Instagram profil blogerjev Povsod je lepo – plaže, mesta, odlična hrana. Vsi bi si želeli takšnih spominov (in takšnih fotografij)!

29. 6. 2017 | Promocijsko sporočilo

Popotniška blogerja Katjo in Mica na svetovni zemljevid popotnikov postavljata odlična fotografija in video vsebine, ki jih delita v svojih vlogih. Med svojim prvim daljšim potovanjem po Aziji sta ugotovila, da jima je pri delu v odlično podporo tudi pametni telefon. Ta na potovanju služi kot popotni vodnik, fotoaparat in denarnica.

Povsod je lepo

Seveda si vsak popotnik ali turist želi, da bo baterija zdržala čim dlje, kar pa je za enkrat še vedno Ahilova peta večini naprav. »Vzdržljivost baterije je ena izmed vrlin telefona, ki jo sama najbolj cenim,« pravi Katja Stojilkovski, ki uporablja Huaweijev telefon, in sicer model P9.

»Vsekakor se veselim, da ob prihodu v Slovenijo svoj P9 zamenjam za aktualen P10. Sedaj znamko Huawei že zelo dobro poznam in me poleg odlične Leica kamere navdušuje tudi hitro polnjenje – preprosto nikoli ne ostanem brez baterije. Če pa že, se ta napolni v 30 minutah,« razlaga Katja.

Povsod je lepo

Azija: plaže in mesta – predvsem pa odlična hrana!

Blogerja Povsod je lepo že od začetka letošnjega leta že v drugo raziskujeta Azijo. Trenutno se mudita na Japonskem, kamor sta priletela iz Južne Koreje. Klikanje po njunem blogu nas popelje še v Malezijo, Singapur in Indonezijo. Bali in okoliški otočki, Tajska in neskončne plaže na oddaljenih skritih predelih – vse to v zadnjih nekaj mesecih.

Temu lahko dodamo še pestro zbirko destinacij, ki sta jih obiskala v prejšnjem več kot enoletnem potovanju. Brez skrbi, ko zaidete na njun blog, ste tam obtičali za vsaj pol ure – in zbudijo se sanje, želje in malo zavisti. Slednja ni tako slaba, če jo izkoristimo kot motivacijo!

Povsod je lepo

Ko baterije zmanjka v nepravem trenutku

Tudi tebe skrbi, da ti bo baterije zmanjkalo ravno takrat, ko bi lahko nastala najbolj »instagramabilna« fotka? Katja iz popotniškega dvojca je tista, ki skrbi, da so njuna družabna omrežja živahna in raznolika. Prava Cosmo ženska, kajne?

Čeprav ima večji fotoaparat večkrat v roki Mic, Katja ob njem skrbi, da je vse dogajanje ujeto tudi s telefonom: njun Instagram je poln zanimivih Story objav, prav tako ju lahko poiščete na Snapchatu. In ravno to je razlog, da sta oba že nekaj let zvesta Huaweiju.

Spoznala sta ga pri modelu P8, nadaljevala na P9, še malo pa se bosta lahko igrala še z najnovejšim, P10 telefonom iz iste linije. Obstajajo pametni telefoni, ki lahko delajo veliko dlje kot konkurenčni aparati in to brez vmesnega polnjenja. Huaweijeva P serija je znana po izjemni življenjski dobi baterije, ki ti prihrani težave z iskanjem vtičnice oziroma polnilne postaje.

Povsod je lepo

Huawei P10 ti lahko brez polnjenja zdrži tudi do 2 dni, seveda odvisno od tega, koliko ga uporabljaš. Kljub temu nekatere aktivnosti (pohodi v gore, poletni izleti s kajakom…) trajajo dlje kot 2 dni, poleg tega pa ravno na takšnih izletih pogosto nimamo prav veliko električnih vtičnic, zato se verjamemo, da iščeš idealen telefon, ki se hitro napolni. Tudi takšne trenutke je imel Huawei v mislih, ko je razvil napredno Huawei SuperCharge tehnologijo. Najnovejši Huawei P10 je tako pripravljen delati ves dan, tudi če je bil priključen na polnilnik le za pol ure.

Tako hitro polnjenje je bilo doseženo brez ogrožanja varnosti. Huawei SuperCharge je tehnologija z nizko napetostjo polnjenja in tako ni problema s pregrevanjem polnilnika. Med polnjenjem sam telefon Huawei P10 določa kakšna je optimalna napetost v dani fazi polnjenja.

Povsod je lepo

Huawei P10 z dvema SuperCharger polnilnikoma (klasičnim in za v avto) je komplet, ki ti bo poenostavil in polepšal počitnice. V neznanem mestu ga uporabiš kot navigacijo, ob vsaki priložnosti bo naredil zavidanja vredne fotografije in posnetke, baterijo pa napolniš med kratkim postankom na kavi ali med vožnjo z avtom in že sta ti in tvoj P10 pripravljena na nove dogodivščine.


Nasvet za fotografijo: Povsod je lepo

Katja nam je zaupala recept za odlične fotografije, ki jih jih občudujemo na njunih Facebook in Instagram profilih.

»Fotografijo najprej osnovno obdelava (fotkava namreč v “raw” formatu, zato osnovni obdelavi ne gre uiti), jo preko bluetootha preneseva na moj Huawei telefon, sledi obdelava z aplikacijo VSCO (da imajo vse slike isto ‘temo’ oz barvo) in nato jo objaviva. Spremljanje Instagrama naju je pripeljalo do krajev in razgledov, ki jih drugače sploh ne bi opazila. Zanimivo je tudi, da se ‘barva’ najinega Instagrama spreminja iz države v državo. Tajska je bila modra, Ubud zelen, Nusa Penida turkizna.«