Našli smo SLOVENSKI pametni rokovnik, ki osvaja Kickstarter

V desetih dneh so štirje gornjeradgončani uspeli preseči cilj 15.000 dolarjev. Preveri, s katero aplikacijo so tako navdušili svet!

Našli smo SLOVENSKI pametni rokovnik, ki osvaja Kickstarter (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
18. 10. 2018

Inec Mulec, Saša Šegula, David Sovec in Nika Starovasnik so tisti, ki so osnovali Organicer. Rokovnik, ki je malce drugačen.

Mladi gornjeradgončani so se namreč odločili svojo idejo v življenje spraviti s pomočjo Kickstarterja, kjer zbirajo finančna sredstva za produkcijo planerja in razvoja spremljajoče aplikacije.

»V teh dneh je za nami že slaba polovica kampanje in zaenkrat nam gre zelo dobro. Prvotni cilj je bil doseči 15.000 dolarjev, kar nam je uspelo v enajstih dneh, sedaj se že strmo približujemo znesku 20.000.«

Kampanja se je pričela 2. oktobra in bo za prenaročila odprta do vključno 6. novembra.

Kickstarter je platforma množičnega financiranja (angl. crowdfunding): »Deluje tako, da odvede denar za produkt, ki ste ga naročili, zgolj v primeru, če je bila kampanja uspešno sfinancirana. V kolikor nam ne uspe doseči zastavljenega cilja, denarja ne izgubite.«

"Naš cilj je seveda, da se da naš planer kupiti tudi potem fizično, v knjigarnah. A – o tem je trenutno še prehitro govoriti (smeh). Zaenkrat smo osredotočeni le na to, da zberemo sredstva v čim večjem obsegu in da čim prej pričnemo s produkcijo," je povedala Ines Mulec.

Kako se je vse skupaj sploh začelo?!?

Zgodba Organicer-ja je imela svoje zametke že pred leti, saj se člani ekipe poznajo že iz mladostiških let.

"Pravzaprav me je David navdušil za grafično oblikovanje in z njim sem se začela učiti uporabljati Adobe programe. Posledično sva sodelovala pri različnih projektih, saj se on sam poklicno ukvarja z digitalnim tiskom za kar so potrebna tudi znanja grafičnega oblikovanja. Ključno pa je bilo, da sem kot študentka iskala primeren rokovnik zase. Po dolgih urah iskanja sem ugotovila, da noben rokovnik ne ustreza mojim željam in potrebam. Združila sem potrebo po planerju in znanje grafičnega oblikovanja ter pričela oblikovati svoj rokovnik – Organicer," je povedala Ines.

Oblikovanje planerja se je pričelo v drugi polovici leta 2017. »Prvotni cilj je bil natisniti funkcionalni planer s poudarkom na dizajnu in strukturi, ki bi omogočala dovolj prostora za prosto planiranje vsakdana. Ko sva nato natisnila prvi primerek, sva presenečeno ugotovila, da je debel vsaj deset centimetrov (smeh).« Potem se je pričelo razvijanje in izpopolnjevanje izdelka.

Davidu pa se je ob tem porodila tudi revolucionarna ideja – rokovnik povezati z aplikacijo in tako istočasno svoje zapiske hraniti tako v pisani kot v digitalni obliki, ki omogoča lažje, hitrejše in priročnejše urejanje in nadgrajevanje. Ob tem pa je s takšno aplikacijo svoje zapiske in plane možno in enostavno deliti tudi z drugimi.«

Poglej si VIDEO, kako aplikacija deluje v praksi:

Organicer ne le boljši, ampak tudi prijaznejši

Skovanka Organicer je sestavljena iz angleškega samostalnika »organizer« in pridevnika »nicer«. Snovalci ideje so ob izbiri imena skušali poudariti to, da ta rokovnik ni le produkt ampak skuša pozitivno spreminjati svet. Bodisi z zagotavljanjem funkcionalnega rokovnika zaposlenim posameznikom ali skozi prispevek dobrodelni organizaciji Barefoot College, ki v državah v razvoju olajšuje dostop do izobrazbe najranljivejšim skupinam.

Ines in Saša sta letos junija omenjeno organizacijo obiskala v Tanzaniji in na Zanzibaru, kjer sta se na lastne oči prepričala o delovanju organizacije ter enega izmed njihovih projektov 'Solar Mamas'.

»K sodelovanju povabijo ženske iz ruralnih okolij brez elektrike, stare med 35 in 55 let, ki so nepismene ali polpismene. Vključijo jih v pol letno izobraževanje, krijejo jim vse stroške in jih izobrazijo za solarne inženirke. Te ženske gredo potem nazaj v svoje vasi kamor dobesedno pripeljejo luč. Barefoot College jih opremi s solarnimi paneli, katere same nameščajo, vzdržujejo in popravljajo.

Tako na večih sferah pripomorejo k boljšemu življenju žensk, njihovih družin in sovaščanov, bodisi z aktivnim bojem proti patriarhatu, bodisi z zaščito zdravja pred vdihavanjem nevarnih snovi ali z omogočanjem učenja tudi po tem, ko pade mrak. Ker s Sašo veliko potujeva po državah v razvoju in sva velikokrat videla, da je izobrazba največkrat privilegij najbogatejših, skušava aktivno pomagati ljudem do boljše izobrazbe. Organicer tako nameni določen procent od vsakega prodanega rokovnika organizaciji Barefoot College.«

Organicer je pametni rokovnik, ki združuje kvalitete analognega in digitalnega planiranja

Organicer sestavlja fizični rokovnik opremljen s QR kodami, ki omogočajo prenos zapiskov v mobilno aplikacijo. Odlikujejo ga 4 temeljne lastnosti: aplikacija, struktura in orodja, dizajn ter nota dobrodelnosti.

Sam rokovnik je dimenzije A5, ima trde platnice, notranje strani pa so natisnjene na kvaliteten papir z FSC certifikatom. Zajema mesečne, tedenske in dnevne preglede, sledilnike navad, načrtovalce ciljev ter tudi mnogo drugih uporabnih orodij.

Nekatera izmed teh orodij vsebujejo QR-kodo za digitalizacijo podatkov, ki jih je s pomočjo mobilne aplikacije na enostaven način možno urejati, spreminjati in dodajati: »Bistvena razlika našega planerja od drugih je v qr kodah – ko ustvariš zapisek v rokovniku, pod njim poslikaš qr kodo ter s pomočjo aplikacije zapisano preneseš v telefon.

Če je to na primer opomnik za sestanek, si lahko v aplikaciji nastaviš alarm, ki te nanj opomni ob želenem času. Če si v rokovniku zapišeš seznam za trgovino, ga lahko deliš s partnerjem, nove izdelke ali opravila dodajaš, brišeš ali označiš kot opravljene. Skratka, Organicer aplikacija omogoča veliko različnih funckij, ki olajšajo organiziranje vsakodevnih opravil.«

Njihovi akciji lahko na Kickstarterju slediš TUKAJ.

Fotografije: Promocijski gradivo

Preberi še: Če si želita zanositi, ne sledita le tvoji ovulaciji, ampak tudi njegovemu ...

Priporočamo tudi: To so mobilne aplikacije, ki jih mora imeti vsaka študentka!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri