Naslednji Žur z razlogom že novembra v Mariboru

8. Žur z razlogom bo 27. novembra letos, med 17. in 23. uro, potekal v štajerski prestolnici na Glavnem trgu.

15. 10. 2010

Glavno poslanstvo Žura ostaja nespremenjeno:

  • ob izbrani glasbi in odlični zabavi razvijati v mladih socialni čut.

Obiskovalci bodo lahko tudi na 8. Žuru z razlogom prispevali dobrodelno vstopnino v višini 1 evro za društvo Beli obroč Slovenije.

V družbi svetovnih zvezd

Nosilec programa dobrodelnega dogodka bo svetovno znana skupina MGMT.

Ortovce bodo tako zabavali zvezdniki svetovnega kova, kar skupina MGMT brez dvoma je. Dobrodelni dogodek pa bo imel tokrat bolj festivalski format, saj se bodo na odru zvrstili še avstrijski Bunny Lake, italijanski DID, domači We can't sleep at night in ekipa Code.EP ter ponovno le za to priložnost združeni Rotor.

Glasba z Orto dobrodelno noto

8. Žur ne prinaša bistvenega zasuka, a širi zvočno zgodbo. Pri Si.mobilu namreč ocenjujejo, da je glasba nadvse pomemben del ORTO identitete. Kot urbana znamka za urbane uporabnike pa se ORTO razvija z njimi in okoljem, v katerem bivajo, ustvarjajo in se družijo.

Tudi v osmi izvedbi ostajajo zvesti glavnemu poslanstvu Žura z razlogom, spodbujanju socialnega čuta med mladimi, premagovanju apatije do družbeno odgovornih tem in širjenju misli, da je NASILJE OUT, še posebej tisto, v družinah. Vsi obiskovalci bodo s poslanim SMS sporočilom na 1919 in ključno besedo BELIOBROC prispevali vstopnino z namenom v višini 1 evro, donirali pa bodo lahko tudi na druge načine.

Vsa zbrana sredstva v okviru 8. Žura z razlogom bodo ponovno namenili Belemu obroču Slovenije.