Naša izvršna urednica je šla na LAMINACIJO obrvi, in doživela tole (+ foto PREJ/POTEM)

Izvršna urednica revije Cosmopolitan, Anamarija Lukovac, je na lastnih obrveh preizkusila zadnjo uspešnico iz sveta lepote.

Naša izvršna urednica je šla na LAMINACIJO obrvi, in doživela tole (+ foto PREJ/POTEM) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2020

Dobro se spomnim prvega letnika srednje šole, ko sem začela biti boj s svojimi obrvmi. Takrat sem se verjetno prvič dotlej pogledala v ogledalo in spoznala, da sem tik pred tem, da se moji košati obrvi združita v eno. Poskušala sem se spoprijateljiti s pinceto, a se je bilo veliko lažje zbližati z lenobo.

Tako me je bilo včasih sram, ko so pogledi ljudi zajadrali previsoko nad moje oči, občasno pa sem svoji gosenici populila v obliko, ki se (kot sem se naučila pozneje) ni ujemala s položajem mojih oči. Od takrat sem enkrat na mesec populila tiste dlake, ki se niso držale okvirjev, in vsak dan z mokrimi prsti kot piko na i jutranjega ličenja pogladila obrvi, da bi z njih odstranila ostanke pudra.

Niti slučajno jih nisem želela poudarjati z barvo ali obliko, saj me travma skorajšnje kopije Fride Khalo, tudi ko so v modo prišle obrvi Care Delevingne, ni zapustila.

Pred kratkim pa sem dobila priložnost, da izzovem to svoje prepričanje in preizkusim novo tehniko urejanja obrvi, o kateri se te dni veliko govori – laminacijo.

Pri tem sem se prepustila eni izmed najbolj iskanih strokovnjakinj za ta tretma pri nas, sicer tudi profesionalni vizažistki Niki Regoršek. S prednostmi laminacije se je prvič srečala med bivanjem v Londonu, kjer se je med drugim urila v enem izmed priznanih kozmetičnih salonov.

Najprej je nitkala obrvi, sledil pa je še tečaj iz laminacije in kane. "Ta predel obraza oz. detajli na njem so mi bili in mi vedno bodo v izziv. Pravzaprav vse, kar je povezano s simetrijo in estetiko," pove.

Kot ena izmed prvih je ta postopek, s katerim (pol)trajno oblikujemo dlačice obrvi, predstavila tudi slovenskim strankam, ki so ga sprejele z navdušenjem. Že kot vizažistka je pri ličenju namreč namenjala veliko pozornosti obrvem in jih z milom fiksirala za lepši videz.

"Končni rezultat je bil zelo lep in naraven, zato sem se odločila preizkusiti še to metodo, ki je dlje časa obstojna. In res se je dobro razširila." Pri laminaciji namreč ne gre za dodajanje sintetičnih dlak, temveč se le nahranijo ter okrepijo naravne dlake, ki jih s pomočjo krtačenja ter serumov nato postavimo v želeno smer, da dobijo polno, bolj simetrično obliko.

S to metodo se lahko izboljša in pospeši rast dlačic, obrvi pa so že po nekaj tretmajih zdrave, goste in videti naravno.

Nika mi je že na začetku tretmaja razkrila, da imam zelo debelo in močno dlako (kakšno presenečenje!), a sicer lepo naravno obliko obrvi. Postopek je načeloma primeren za vse tiste posameznice, ki imajo že vsaj nekaj svojih obrvi in bi si želele, da bi te bile lepše ali samo videti malce drugače.

Primeren je tudi za tiste, ki si jih dnevno dorisujejo in utrjujejo z gelom, žal pa ni primerna za tiste z zelo redkimi obrvmi. Če dvomiš, ali si prava kandidatka, se lahko najprej naročiš na predhodni posvet.

Postopek je trajal okoli 30 minut, med njim pa je Nika na moje obrvi najprej nanesla dva preparata, jih uredila (populila s pinceto in ponitkala), na koncu tretmaja pa je sledil še nanos hranilnega seruma.

Priznati moram, da sem se puljenja veselila skoraj bolj kot same laminacije, ki naj bi obrvi privzdignila in jih optično zgostila. Nika je bila navdušena nad tem, kako ubogljive so postale moje nadočesne dlačice, saj je bil s tem dosežen glavni namen laminacije, in sicer da jih lahko počešemo in stiliramo po svoji želji.

Po končanem postopku je ob pogledu v ogledalo sledil šok! Moji obrvi sta prevzeli vso pozornost. Bili sta skoraj dvakrat širši in za kak odtenek temnejši. Nočna mora za mojo potlačeno Frido Khalo.

Nika me je pomirila, da je prvi dan učinek veliko bolj drastičen, kot v naslednjih dveh do treh tednih, kolikor traja laminacija. In res! Že naslednji dan so bile moje obrvi kot iz škatlice, tako lepe še niso bile nikoli. Moj obraz je samo po zaslugi urejenih obrvi zdaj videti bolj uravnovešeno tudi brez ličil.

Po opravljenem postopku jih zdaj vestno negujem s hranljivo kremo, pri tem pa bi lahko uporabila tudi vazelin, da vzdržujem rezultat. Sama laminacije v kratkem ne bom ponovila, saj je cena tretmaja za moj žep nekoliko visoka.

Fotografija PREJ:

Glede na moj tip obrvi, ki so že tako močne in goste ter ne potrebujejo dvigovanja, se bom Nikini umetnosti prepustila, ko bom potrebovala urejanje, puljenje in oblikovanje. Laminacijo pa si bom morda privoščila za kakšen bolj svečan ali pomemben dogodek. Ampak vprašaj me še enkrat, ko bom bogata!

Fotografija POTEM:

Sama lahko laminacijo preizkusiš tako, da se pri Niki naročiš na termin preko Instagrama @browsbycwg ali pa pokličeš na telefonsko številko 040 858 601.

Nekaj pogostih vprašanj

Koliko tretmajev je priporočljivih?

Vsaj od tri do pet tretmajev, odvisno od rasti in obnavljanja obrvi.

Kdaj moram ponovno obiskati tretma?

Po šestih ali desetih tednih, odvisno od strukture dlačic. Rezultati namreč niso trajni, v vsakem primeru pa izboljšajo obrv.

Lahko laminacijo prenehaš obiskovati kadarkoli?

Tako je, že po prvem tretmaju.

Kakšna je cena tretmaja?

Cena storitve je okoli 50 evrov.

Kako dolgo vzdrži laminacija?

Od šest do osem tednov.

Ali se lahko na obrvi, ki so urejene s postopkom mikroblendiranja, izvaja laminacija?

Seveda se lahko, ampak že na zaceljene vrisane obrvi.

Po Predlogi Kate Pasola

Priredili Anamarija Lukovac In Ajda Gregorc,

Fotografije: Nike Koležnik/Portret Nike Regoršek, Aleksandra Saša Prelesnik/Fotografije Anamarije Lukovac