Naredi popoln pica party

Tudi če si še tako sita, boš košček mamljive pice težko zavrnila. Katere so naše favoritinje, s čim jih jemo in kaj pijemo zraven? Beri dalje.

Naredi popoln pica party (foto: Kate Roemer) Kate Roemer
24. 11. 2014

Obvezni napotki za popoln večer

1. Osnova

Lahko jo sicer naročiš ali kupiš, ampak najboljša je seveda domača. Punce na uredništvu vsakič znova ugotavljamo, kako enostavna je priprava testa.

2. Omaka

Težko boš naredila izpit iz popolne gostiteljice, če ne boš pripravila omakic. Najenostavnejša je paradižnikova: s soljo, poprom in origanom.

3. Sir

Res je pomembna sestavina. Najboljši okus naredi mocarela, saj ni pretežka in nima premočnega okusa.

4. Pečica in pekač

Super je, če se pica peče na čim večji vročini čim manj časa. Uporabi luknjičasti pekač, ki bo poskrbel za pretok zraka.

Kako prideš do pice?

1. Skupaj zmešaj 400 gramov moke, pol žličke soli in 3 žlice olivnega olja. V posebni posodici zmešaj deci mlačne vode, deci mlačnega mleka in 20 gramov svežega kvasa. Ko se kvas stopi, ga dodaj k osnovni mešanici in zgneti v testo. Za rahlo testo ga za pol ure postavi na toplo, lahko pa ga uporabiš tudi takoj.

2. Očisti 4 srednje velike paradižnike, jih razreži na koščke skupaj s soljo, baziliko in origanom ter zmešaj v mešalniku v gosto in ne preredko omako.

3. Razvaljaj testo, ga premaži z omako in nanj naloži svoje najljubše sestavine.

4. Ogrej pečico na 200 stopinj Celzija in pico peci vsaj 12 minut, oziroma dokler ne zadiši.

5. Razreži na mini koščke in postrezi z omakicami.

Cosmo omakice

  • avokadova s česnom
  • skutina z mediteransko soljo
  • jogurtova z medom, čebulo in gorčičnimi semeni
  • pesto z orehi

Kaj pa pijača?

Klasično pivo tokrat v družbi prijateljic zamenjaj s tole pijačo. V kozarec vlij šilce camparija, dodaj džin in malce rdečega vina. Postrezi z ledom in narezano pomarančo za okras.

Prevedla in priredila: Lola Agnič

Značke: pica