Napovedujemo: Satirična drama KRČENJE

V četrtek, 4. januarja bodo lahko gledalci prve predpremierne projekcije družbene satire KRČENJE (Downsizing), ki bo v Kinodvoru na sporedu ob 19.uri,  prisluhnili pogovoru z režiserjem Alexandrom Paynom, ki se bo obiskovalcem v dvorani takoj po projekciji filma pridružil preko Skypa.

Napovedujemo: Satirična drama KRČENJE (foto: Karantanija Cinemas) Karantanija Cinemas
3. 1. 2018 | Promocijsko sporočilo

Težko pričakovana satirična drama Krčenje, ki je svetovno premiero doživela kot otvoritveni film Beneškega filmskega festivala, bo v Kinodvoru predpremierno na sporedu od 4. do 10. januarja, premiera bo 10. januarja v Koloseju Ljubljana, od 11. januarja pa si jo bo mogoče ogledati v kinematografih po Sloveniji.

O FILMU:

Gre za svojevrsten filmski eksperiment, ki v ospredje postavlja vrsto pomembnih tem o človeški civilizaciji - od vprašanj povezanih z ekologijo in prenaseljenostjo do državljanskih pravic, revščine in ilegalnih migracij, saj glavni lik ugotovi, da bi bilo njegovo življenje boljše, če bi se skrčil.

Ker po postopku krčenja v višino meri le skromnih dvanajst centimetrov, kar ustreza zgolj 0,00364 odstotka siceršnje prostornine človeškega telesa, njegovo telo porabi dosti manj naravnih virov. To mu prinese lagodnejše življenje v idiličnem naselju pomanjšanih ljudi imenovanem Ležerni gaj. In tudi kup težav, na katere pred krčenjem sploh ni pomislil.

Drama Krčenje

O ZGODBI:

Drama KRČENJE sledi zgodbi Paula Safraneka (Matt Damon) iz ameriške Omahe, ki skupaj s svojo ženo Audrey (Kristen Wiig) sanja o boljšem življenju. Ker je svet prenaseljen in onesnažen, znanstveniki razvijejo revolucionarni postopek, s pomočjo katerega človeka skrčijo na višino približno dvanajst centimetrov.

Ljudje kmalu odkrijejo, kaj vse bi jim življenje v pomanjšanih telesih in v svetu, kjer vse stane manj, lahko prineslo. Tudi Paul in Audrey sta med tistimi, ki so pripravljeni tvegati, ko pa stopita skozi vrata pomanjševalne naprave, začneta hitro spoznavati tudi negativne posledice tega domnevnega družbenega preboja. Čaka ju nenavadna pustolovščina, ki za vedno spremeni njuni življenji.

Drama Krčenje

IGRALSKA ZASEDBA: Matt Damon, Kristen Wiig, Hong Chau, Laura Dern, Christoph Waltz in Jason Sudeikis

REŽIJA: Alexander Payne

SCENARIJ: Alexander Payne in Jim Taylor

ŽANR: drama, satira