Napeto poletno branje - tudi podarjamo!

Temeljni razlog, da obstaja toliko knjižnih, glasbenih in filmskih žanrov, je gotovo ta, da smo si ljudje nadvse različni. Zato smo se tokrat odločili, da predstavimo (in podarimo) nekaj novih žepnih knjig, ki prej kot med solzavo romantične sodijo v kategorijo napetih branj.

Napeto poletno branje - tudi podarjamo! (foto: shutterstock) shutterstock
14. 6. 2013

Spletna knjigarna Felix med drugimi novostmi po novem ponuja tudi naslednje tri žepne knjige:

"Poletje 1924: na večer veličastne zabave družabne smetane si mlad pesnik ob jezeru podeželskega angleškega dvorca vzame življenje. Edini priči tragičnega dogodka, sestri Hannah in Emmeline Hartford, ne bosta nikoli več spregovorili druga z drugo. Dolgih 75 let kasneje, sredi koledarske zime leta 1999, pa 98-letno Grace Bradley, nekoč služabnico na dvorcu Riverton, obišče režiserka, ki snema film o samomoru slavnega pesnika. Obudijo se davno zakopani spomini in s pobeglimi duhovi se zdrami boleča skrivnost, ki je Grace nikoli ni mogla pozabiti."

Avstralska pisateljica Kate Morton je diplomirala iz dramatike in angleške književnosti, pripravlja pa tudi doktorat na queenslandski univerzi.

"Začenja se veliki filmski festival Hollywood na reki Hudson in mesto New York zgrabi vročica glamurja. Zaradi obiska številnih hollywoodskih zvezdnikov in producentov je na nogah posebna enota newyorške policije - Rdeči, zadolžena za varovanje najbogatejših in najvplivnejšh Newyorčanov in drugič pomembnežev. Potem pa se producent svetovnega formata, že prvi dan festivala, zruši mrtev ob svojem izdatnem zajterku. A to je šele začetek surovih in grozljivo spektakularnih zločinov, zaradi česar bo v New Yorku zavladal kaos."

James Patterson in Marshall Karp sta za potrebe pisanja tega napetega romana dobro pripravila. Med drugim sta intervjuvala tudi namestnika šerifovega oddelka, pa tudi govorila z nekaj njihovih sodelavcev in detektivov v okrožju Ulster v državi New York.

"Pred tremi leti se je David Hunter, priznani forenzični strovnjak, po strašni nesreči, ki ga je skoraj uničila, odrekel svojemu nekdanjemu žvljenju. Zdaj dela kot zdravnik v odmaknjeni norfolški vasici, trdno prepričan, da je preteklost pustil za seboj. Toda potem odkrijejo ostanke Sally Palmer ... njeno truplo je strašno pohabljeno, policija pa pri iskanju morilca nujno potrebuje Hunterjevo znanje. A ta se nikakor noče vpletati. Potem pa izgine še ena ženska."

Avtorju Simonu Beckettu se je ideja za knjigo porodila iz članka, ki ga je napisal leta 2002 za Daily Telegraph. Pisal je o Državni forenzični akademiji v Tennesseeju, ki ameriškim policistom in preiskovalcem krajev zločinov nudi intenzivno in izredno realistično izobraževanje.

Podarjamo tris napetih branj!

Vse tri izvode naših tokratnih priporočil za poletno branje tudi podarjamo.

Največ sreče pri žrebu so tokrat imele:

  • Sandra Vrh
  • Manja Dokl
  • Manja Polh

Čestitamo!

Se nam pa kar najhitreje je mogoče javite tudi na naše obvestilo (čas na čakanje še podatka ali dveh, ki jih potrebujemo, da gredo lahko knjige iz založniške hiše, je omejen s pravili nagradnih iger na spletu).