Napeto, duhovito in romantično branje: Manhattanski dragulji

Si kdaj razmišljala o tem, kako nastane napeta, duhovita in romantična zgodba o ... no, na primer o treh sestrah Jewel iz Teksasa, ki se preselijo v New York, in odločijo, da bodo izpeljale zares drzno tatvino?

Napeto, duhovito in romantično branje: Manhattanski dragulji (foto: shutterstock) shutterstock
4. 8. 2012

Pisateljica Carmen Reid, ki je svoje čase delala kot novinarka in kolumnistka, zdaj pa piše za uspešne serije in podpisuje leposlovne romane, je na idejo romana Manhattanski dragulji prišla po naključju.

Njena hči je skupaj s svojimi prijateljicami v drugem razredu napisala scenarij, ki ji je bil zelo všeč. Bil je ljubek in smešen, z obalo in poniji, sladoledom in nesrečo letala, ki so jo vsi preživeli ... in vseboval je tale stavek:

"Tri lepa dekleta so se odločila oropati zlatarno."

Ob tem stavku je um pisateljice oživel.

Kaj pa tri sestre? Ki bi mogoče živele v New Yorku ... in ena bi delala v dražbeni hiši. Kaj bi jih pognalo v rop? Kakšen nakit ... kaj pa nakit vojvodinje Windsorske?

Tisti dan je bila Carmen Reid polna ustvarjalne energije.

Napisala je povzetek. Nekakšno kombinacijo romantične komedije in kriminalke. Snovala in načrtovala. Oživela sta še neustavljivo seksi policist in imeniten škotski moški.

In vsakič, ko jo je tiste dni vprašala kakšna prijateljica; o čem zdaj piše, je odgovorila:

"O treh sestrah v New Yorku, ki načrtujejo rop zelo slavnega nakita."

In vedno je sledilo navdušenje:

"Oooo, to mi je pa všeč!"

Ker je bila vsem všeč ideja in so vedno komaj čakali, kaj bo napisano, je pisanje postalo še bolj vznemirljivo, a hkrati tudi težko. Zdaj so bila s čakanjem na razplet zgodbe povezana tudi vse večja pričakovanja. Pričakovanja, ki jih gre upravičiti.

romanA liki so se razvijali in zgodba o treh sestrah, ki se preselijo v velemesto, ker upajo, da jih tam čaka boljše življenje, je našla svoje mesto v novem romanu Carmen Reid - Manhattanski dragulji.

Vse o tem, kako bodo ukradle dragulje, jih bodo uspele drago prodati in ali bodo živele srečno do konca svojih dni, pa boš izvedela v knjižni žepnici, ki jo je pred dnevi izdala založba Učila International.