Napake, ki bi jih morala narediti pred 30. letom

Napake, ki jih naredimo v dvajsetih, so dobra šola in popotnica za vse življenje. Tu je seznam napak, ki jih sploh ni slabo narediti.

Napake, ki bi jih morala narediti pred 30. letom (foto: Profimedia) Profimedia
28. 12. 2017

Včasih ni slabo, da se ti zgodi kakšna polomija v tvojih dvajsetih letih. Slabe izkušnje te bodo utrdile in te v prihodnosti spomnile, da nekaterih stvari ni vredno početi, določene ljudi pa raje zapustiti. To so porazi, zaradi katerih se boš marsikaj naučila o sebi in življenju.

1 Zveza, ki si jo želela rešiti, ampak nikakor ni uspela

Zdaj si se končno naučila, da ljubezen in občasen dober seks nista dovolj za trdno zvezo. Morata imeti tudi kakšne skupne interese, se posvečati drug drugemu, pogovoriti in prebiti tudi slabe čase.

2 Nisi izgubila pet kilogramov

Na koncu ugotoviš, da nima smisla, ko se na silo trudiš izgubiti nekaj kilogramov, če si pa prav huda bejba! Suhice že zdavnaj niso več in.

3 Končati prijateljstvo z nekom, za katerega si bila prepričana, da bosta za vedno ostala prijatelja

Spoznala si, da se ljudje in zveze spremenijo – in včasih si ta oseba lahko tudi ti. Tvoja „prijateljica" se lahko odpelje proti sončnemu zahodu s kom drugim, kateremu bo neprestano govorila samo o sebi, medtem ko se boš ti srečna odpeljala s pravo prijateljico, ki ji resnično ni vseeno zate.

4 Odločila si se, da boš imela mejo pri pitju koktejlov. Ups – vseeno se napiješ in naslednji dan obžaluješ

To bo dobra izkušnja zate, saj po „mačku", ki te bo spremljal še cel dan - tudi v službi na spontanem sestanku - te bo to zagotovo izučilo. Tudi to se ti mora zgoditi, da boš v prihodnosti bolj razmišljala o svoji karieri, kot pa o večeru, ki se ga spomniš le po Instagram fotkah.

5 Zgodnja odpoved v tvoji karieri

Tako in tako si nisi želela biti v tej službi. Odpoved je bila samo korak bližje tvoji dejanski sanjski službi.

6 Nositi nekaj modnega, ker vsi to nosijo, ne pa ker bi ti bilo dejansko všeč

Našla si svoj stil in ne čutiš več potrebe nositi določen modni trend, samo zato, ker naj bi ga morala imeti. Če tvoji zvezdniški vzornici pač čudežno vse pristaja, to še ne pomeni, da bi se ti morala počutiti neprijetno v oblačilih.

7 Nisi se postavila zase

Naučila si se, da je edini način dobiti kar si želiš, da zanjo vprašaš oziroma vsaj poskusiš. In v primerih, ko se ti zgodi krivica, se postavi zase!

8 Zapraviti pol plače za unikatno torbico ali uro

Dokončno si dojela, da bi bila lahko ta torbica tvoja letalska karta (in to povratna!).

9 Se preveč posvetiti telefonu/Instagramu, kot pa dejansko živeti življenje

Življenje je eno samo, ki žal prehitro mine. Kmalu spoznaš, da je škoda večino časa, ki ga posvetiš telefonu, igricam na Facebooku in preganjanju dolgčasa z nesmiselnim brskanjem po spletu.

10 Ostati predolgo v slabi zvezi

Končno te bo izučilo, da boš v prihodnosti zelo, zelo hitro končala slabo zvezo! Spoznala boš, da si zapravila popolnoma preveč časa za kreganje, ki se ni nikoli končalo. Ni vredno zapravljati trenutkov za fanta, ki se mu ne bo dalo ukvarjati s tabo, tudi v postelji. Zaslužiš si nekoga, ki se bo potrudil, da boš doživela orgazem!

11 Primerjanje z drugimi

Ugotovila boš, da nima prav nobenega vpliva na tvoje življenje s tem, kar drugi počnejo v svojem življenju. Pomembno je, da si zadovoljna s svojim.

12 Obsedenost s svojim videzom

Spoznala boš, da si zelo lepa tudi z minimalnim ličenjem in rahlo skuštranimi lasmi. Končno bo ogledalo postal tvoj prijatelj in ne sovražnik.

13 Si ne privoščiti darila ali oddiha

Sčasoma boš zadovoljna na zmenku tudi popolnoma sama. Brez slabe vesti si boš privoščila malo dražji kozarec vina, masažo ali pa zaslužen oddih čez vikend z najboljšo družbo – s sama sabo.

Napisala: Teja Turk 

Preveri še: Iskrena izpoved: Kako je videti življenje s seksualno anoreksijo?

Priporočamo tudi: TO je razlog, zakaj veliko žensk zanosi decembra