Kuhanje testenin pa res ni nič težkega, kajne?
Vendar pa po mnenju nekega kuharja delamo veliko napak, ko gre za pripravljanje te italijanske glavne hrane.
Slavni kuhar Aldo Zilli je pojasnil, da je prekuhanost testenin najpogostejša napaka, s katero se srečuje tako pri profesionalnih kot ljubiteljskih kuharjih.
Toda na srečo obstaja zelo enostavna rešitev, kot poroča portal The Sun.
Pojasnil je: "Veliko restavracij jih (testenine) predhodno skuhajo, nato pa postrežejo prekuhane."
"Kuhanje testenin je treba dokončati v omaki."
"Če pripravljaš testenine, jih kuhaj dve minuti manj, nato jih dodaj v omako z vodo za kuhanje in kuhanje dokončaj v omaki, da bodo testenine prevzele vse okuse."
Zilli je dodal, da kuhanih testenin nikoli ne spiraj pod hladno vodo, saj s tem spereš škrob, ki pomaga vezati omako, pa tudi okus samih testenin.
Obstaja pa tudi preprost način za preprečevanje prekuhanih testenin.
Nekateri ljudje ugotovijo, da so njihove testenine premehke, ko jih postrežejo.
Pravilno razmerje med testeninami in vodo je bistveno za dobro kuhane testenine.
Testenine med kuhanjem potrebujejo veliko prostora, da se razširijo, zato je velika ponev nujna.
Tako preprečiš, da bi se v vreli vodi zlepile.
Prav tako moraš redno mešati, da se skuhajo in da se prepreči nastajanek grudic.